През 2015г. Рингщрасе във Виена празнува юбилей: най-хубавият булевард в света става на 150 години. Там се намират множество представителни сгради, дворци и паркове, което не може да се види никъде другаде по света.

На 1 май 1865г. кайзер Франц Йозеф открива Рингщрасе и с това дава началото на най-грандиозното градско строителство за онова време. През следващите години се появяват великолепни сгради, които и до днес създават облика на Виенския ринг. По заръка на кайзера се изграждат, например, Виенската опера, Бургтеатър, както и Културно-историческия и Природо-историческия музей. Парламентът, Университетът и Кметството са израз на демократичното развитие.

Виенският трамвай е пуснат по "Ринга" през 1868г., теглен от коне. През 1898г. е приспособен към задвижване с електричество.

В част от тази история се превръща и Виенският бал в София, който ще се проведе на 21 февруари 2015г. в София хотел Балкан. Връзката с юбилея ще стане посредством менюто за вечерта, защото рецептите за ястията датират отпреди 150 години. Майстор-готвачът от Виена Готфрид Ганстерер, който се грижи за кулинарните изкушения на софийския Виенски бал вече от 4 години, тази година е избрал за посрещането на гостите мини виенски шницели и мини картофена супа в миниатюрна чашка. Когато заемат местата си в залата, гостите ще опитат пастет от сърна, сервиран с круша, полята с червено вино и сос от касис. Рецептата за основното ястие е от 1864г., а именно агнешко бутче със сос от куркума и картофен щрудел. Към виното гостите ще опитват сирена от Австрия, а за десерт ще открият комбинацията от кафе и шоколад, поднесена в мус с вишни.