Писмо до Алена: Алена, здравей! Какво си причиняват хората, когато си татуират символи, йероглифи, образи на познати (вкл. и починали близки), непознати хора, зодиакални знаци, светци, дракони, цветя, рождени дати, имена и т. н. на различни части от тялото. Могат ли да навредят на себе си или на хората, чиито „данни“ са си татуирали?

Отговорът на Алена: Винаги съм възприемала татуировката като нелепа рисунка върху човешката кожа. Преди десетилетия, по-старото поколение сигурно помни, че татуировки си слагаха по-примитивните мъже в казармата, затворниците и тук-таме някой друг по изключение. Татуировките не бяха признак на добър вкус. Познавам хора, които татуирали се в младините си, с напредването на годините и съзряването им търсеха начин как да премахнат рисунките по тялото си. Рисунки, които вече не отговаряха на социалното им статукво... но, времената и нравите се менят.

Днес на татуировките се гледа едва ли не като на престиж. Не че е по-малко болезнено премахването им, когато човек осъзнае тяхното безсмислие. Няма да досаждам повече с мнението си за татуировките. Всеки си има вкуса и щом иска да се шари като новозеландски майор, коя съм аз, че ще му преча.

Ще започна с най-важната информация, свързана с татуировките: зависимостта между зодиакалния знак и татуировката.

При хората, родени в Козирог, Водолей, Риби, Близнаци, както и всички, които имат Луна или асцедент в един от тези знаци, татуировките са забранени, защото могат да създадат сериозни здравословни проблеми. Реакцията може да е светкавична, забавена във времето или чрез татуировката да се възбудят някакви неочаквани здравословни проблеми, за които никой не би обвинил направената татуировка.

Здравословните проблеми могат да се проявят веднага заради необратими възпаления на кожата, дори и специалисът, който ги прави, да е връх в своята работа и да разполага с най-съвременна техника. Възможно е да доведат до бъдещи негативни последици за физическото тяло заради проблеми с кръвта. Да не говорим, че ако трябва да бъдат отстранени, няма как да не бъде наранена тъканта в дълбочина.

Едва след като се знае всичко това, след като бъде осъзнат фактът, че ние, земните хора, се раждаме с чиста кожа, а единствените естествени татуировки са бенките, луничките и родовите белези, които имат своето тълкуване, можем да си дадем сами отговор дали си струва да татуираме кожата си и какво целим с това. Дали избиваме комплекси, дали искаме да сме различни, въпреки че различните никой не ги обича, дали това е просто каприз или желание да подражаваме.

Ако татуировката е неутрална, не е свързана с имена и дати, не е проблем да бъде направена, ако има добри медицински показатели. Ако обаче се изписват дати и имена на любими хора, при прекратяване на връзката тези имена остават на кожата. В случай, че отношенията са се разпаднали необратимо със скандали, омразата няма как да не съществува. Тогава от гледна точка на незримия свят човекът, татуирал си име на партньор, с когото са се разделили, започва да мрази не само него, а и собственото си тяло, носещо татуировката и спомена за отминалите отношения. Последиците са кожни заболявания и проблеми с кръвта. Ако татуировката бъде премахната без проблеми, тогава забравата бързо ще отмие спомена за негативните отношения.

Личният зодиакален знак може да се татуира, но не и зодията на някой друг човек. Не бива да се правят татуировки с образи на починали близки, на певци и музиканти, на светци, на Иисус Христос. Такива образи не само товарят Кармата на татуирания, а и когато настъпи сетният му час, може столетия да кръжи в низшите околоземни енергийни структури без право на прераждане, защото сам се е обвързал с идолите си, които е изрисувал на кожата си, и над него тегнат кармичните грешки и на техния живот. И техните кармични наказания.