Венера е ретроградна в Дева през целия август. Критикарската нагласа в мнозина ще е засилена, защото се страхуват да не започнат да критикуват тях самите. Убедени са, че е по-добре първи да нападнат, та дано скрият себе си зад критиката към някой, пък ако ще и да не е градивна, а само критикарско заяждане. Естественият факт е, че ще си създадат много врагове. Не е изключено да се стигне до раздяла на двойки или разпадане на бракове именно заради опита на мнозина да властват над половинките си. Венера не блокира сключването на брак.

Сатурн е ретрограден в Стрелец на 01.08 и 02.08.2015 г. Избягвайте споровете и конфликтите през тези два дни. След това планетата започва обичайното си директно движение.

Уран е ретрограден в Овен през целия август и няма да ни позволи да се примирим с мисълта, че светът може да живее в застой. Тази е причината за нашия стремеж да накараме хората да се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения.

Плутон е ретрограден в Козирог през целия август и продължава да изисква от новите поколения да разберат смисъла на коректните и човешки отношения.

Хирон е ретрограден в Риби през целия август. Блокира възможността да предприемаме лекомислени действия и стремежа ни да работим в своя полза и във вреда на околните.