Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на материална стабилизация и кармична разплата.

През септември има шанса чрез удвоената вибрация на периода на първо място да твори положителна карма – лична и професионална, да създаде нови делови отношения за благото на общината. Месецът е на увеличени приходи. Дори най-незначителното предложение за инвестиция не бива да бъде отхвърляно или бавено. Септември е чудесен месец за разговори с инвеститори, но не позволява хармонизиране на влошени лични отношения, защото ще ги досъсипе.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е в лична година на стабилизация и хармонизиране на отношенията.

Септември му помага да стабилизира проблемни отношения и да хармонизира вече създадени, но подвластни на недоразумения и все още неизчистени наслаги от краткото, но рушително управление на служебното правителство. Да не се колебае при взимане на решения да обсъжда всяко от тях не само със своите подчинени, а и с премиера, дори в ситуациите, в които това не е необходимо. Така ще си спести упреци, водещи до интриги, целящи неговия провал.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на стабилизация.

Месец септември увеличава усещането за стабилност, която партия АТАКА привнася в работата на парламента като част от Обединените патриоти. Тази трансформация ще бъде изненадваща за мнозина, които така и няма да повярват, че е възможно да се случи. Поради тази причина са възможни множество провокации. Съветвам Волен Сидеров да не се доверява на „добронамерени“, но неуместни съвети дори от своите съпартийци, които може да се окажат не само безполезни, а и да са хлъзгав подводен камък, след стъпването на който дискредитацията на лидера на АТАКА ще бъде факт, а коригирането на последствията – трудно и продължително.

Премиерът Бойко Борисов е в лична година на подчинение, забраняваща прибързаност и недопускаща да надскача своите възможности.

През септември не бива да се впуска в необмислени начинания, дори и ако изкушението е огромно, а перспективите – положителни. Разговорите, които провежда на ниво Министерски съвет и междудържавни срещи, да са основани на добрия тон, тактичността и дори премълчаването при провокация. Ако преценява думите си, ако не се доверява на ласкатели и не се опитва да надскача инатливо възможностите си, ще съумее да изчисти грешките, които натрупа през юли... но емоционалната чувствителност не прощава на никого.

Президентът Румен Радев е в лична година на анализ, но и на умение да налага идеите си, което работи в полза на неговия авторитет.

Септември засилва тези негови качества, но само при условие, че чете между редовете информацията, свързана с неговите изяви и решения, особено тези за предстоящото европейско председателство от България. Ако през този месец допусне, волно или неволно, да работи за дискредитиране на правителството с цел създаване на нестабилност в държавата, още през октомври ще разплаща негативната карма, която е сътворил.

Лидерът ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на глобални промени, които в зависимост от неговите действия могат да бъдат положителни или отрицателни.

Да е предпазлив в действията и думите си. От септември, месеца му на засилени промени, негативни и положителни, зависи неговото оставане на поста като лидер на ДПС, както и стабилността на партията, която заради неговите лични стремежи или отказ да се съобрази с реалнос­тите в държавата в нечия угода може да започне да губи членове. Напусналите я недоволни няма да се включат в уж конкурентната партия, а ще преминат към други, по-стабилни партии.

Вицепремиерът Валери Симеонов е в лична година на емоции, когато начинанията трябва добре да са планирани или най-глобалните – отложени за следващата му лична година.

Въпреки че успява да си наложи търпение и да обмисля изказванията си, на моменти речта изпреварва мисълта и той изрича това, което мисли, без да се съобразява доколко моментът е подходящ. Няма лошо, но нека го прави по начин, който не предизвиква светкавична, дори емоционална реакция, а критиката му да оставя положителна следа вместо сянката на заядливост или опит за противопоставяне, каквото не цели.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на емоции, завършваща и забраняваща начинания.

При Корнелия Нинова задачата да премълчава е невъзможна за изпълнение, а септември засилва нейната емоционална чувствителност до степен на маниакален егоцентризъм, който може да й изиграе лоша шега. Не е изключено от лидер на БСП, въпреки хората, които я подкрепят и живеят заедно с нея в различна от българската реалност, да се окаже извън политическия живот, в който се вписа неочаквано, но и нестабилно в личната си година на кармична разплата. Съдбата не прощава пренебрегването на нейните изисквания.

{* *} {literal} {/literal}