2014 година е подвластна на вибрация 7 - вибрация и на планетата Нептун. Нептун управлява зодиакален знак Риби.

Позволява ни, от една страна, да проникваме с лекота в болките и проблемите на другите хора, а от друга – да ни е трудно да отсеем реалността от фантазията. Подтиква ни да помагаме, но и да постигаме целите си по нечестен начин.

Дарява ни умение да лекуваме Душата с добра дума, с усмивка, с мил жест на внимание. Дарява ни вярата, че мечтите могат да бъдат претворени в реалност и поражда желанието да го докажем. Независимо дали за Добро или за Зло! Ще ни привлича всичко интересно, странно и нетрадиционно.

Имаме възможност да спечелим любовта на хората, но изпаднем ли в беда, когато усетим липса на обич в другата страна, ще бъдем склонни да се отдадем на траен порок като алкохол или наркотици, а няма да са малко и хората, които ще направят опит да отнемат живота си.

Разумът, а не любовта или омразата трябва да е водещ в живота ни. Не бива да позволяваме средата, в която живеем и работим, да ни обсеби тъй че да забравим личните си стремежи и навредим на душевното и физическото си здраве.

По отношение на здравето е важно да знаем, че в годината на Нептун можем да направим един път пълен пост, а втория път да го направим, като махнем от менюто си само месото. Продължителността на втория пост трябва да бъде две седмици - най-добре е да бъдат последните две преди приключване на поста. Така ще пречистим организма си веднъж в годината, ще се разтоварим от излишните килограми и няма да навредим на здравето си.

2014 година, ако направим разбор на всички числа, от които е съставена, е подвластна на 2, 0, 1, 4.

2 - е числото на пасивността, което често води до състояния на необяснима и вредна колебливост, но дарява и такт, дипломатичност, уравновесеност в действията. Това е числото на партньорската двойка, на посредничеството, числото на Ин, на невъзможността за противопоставяне, но след добро обмисляне и вслушване в гласа на интуицията може да бъде постигнато умение за самозащита.

0 - е числото на Плутон, управител на знака Скорпион. Засилените му вибрации се коренят както във всяка дата съдържаща 0, така и във вибрация 20, като най-мощно влияние има на 20-и ноември.

1 - е числото на действието, на амбицията, на стремежа към постигане на набелязаната цел на всяка цена, на желанието за заемане на ръководни постове, на решителността, инициативността. За жалост не липсват и отрицателни качества, които тласкат хората да бъдат невероятни инати, прибързани и нападателни, когато някой се опита да им даде съвет и да им посочи грешките. Могат да извършат необмислени действия и след това да не успеят да поправят грешките си и въпреки добрите си заложби да провалят живота си и да го превърнат във вегетиране.

4 - характерни за числото 4 са постоянството и рутината, умението да бъдем издържливи и търпеливи, ако искаме да постигнем целите си. Число на стабилността, на закона, на реда, на консерватизма, числото на Земята, която е сътворена на четвъртия библейски ден на Съзиданието.

Характеристиката да двете двойки числа 20 и 14 в година 2014 са:

Числото 20 - Лабилността на числото 2 си казва думата още в началото на годината. В комбинация с вибрацията на двойното число няма да е лесно да се отървем от сблъсъци с трудности и несполуки. В точно определен период задължително настъпва положителен обрат. Мечтаното спокойствие се превръща в ежедневие и с известно забавяне започват да се приближават и успехите. При вибрация 20 се засилва желанието за постигане връх в кариерата. Стремеж за завоюване на нечия любов, но методите са или некоректни, или основани на несигурност и колебание. Всички ние през това хилядолетие, носещо винаги в началото си вибрация 20, не бива да постигаме целите си с чужда помощ или с цената на нечие страдание, а в годината на Нептун 2014-а такива действия ще доведат до тежки кармични наказания, които няма да направят хората щастливи.

Числото 14 - Променливата петица трябва да подходи с голямо внимание към полета на мамещото ново и неизвестно, защото може да провали вибрацията на двойното число, даряваща щастие и успех като число на кармичната отплата. Успехите могат да бъдат последвани от резки спадове и провали, ако не бъдат осъзнати отговорностите, които носят резките промени. Не трябва да бъдем подвластни на чужди съвети. Добре е да се вслушваме повече в собствената си интуиция.

2014 - значение на числата обвързани със знаците

Вибрация 2 - Луната, стопанин на числото 2, засилва качествата на родените в знака Рак. Въпреки това тези хора не бива да се главозамайват, защото има какво да коригират и научат. Повлиява също така родените на 2-ро число в другите месеци от годината, както и родените в ден понеделник, който е управляван от Луната и повлиян също от вибрация 2.

Вибрация 0 - Като казах по-горе това е числото на Плутон и на Скорпиона, но нулата оказва влияние и върху родените на 10, 20, 30 число от месеца, без значение от зодиакалния знак. Въпреки че не са орисани както родените на вибрация 20 да изживеят своето мощно пробуждане, нулата засилва качествата на вибрация 3 до степен да се търсят предимно изгодни приятелства, чрез които роденият под влияние на вибрация 30 да се обогати. При вибрация 1 в двойната вибрация 10 нулата засилва егото, самовлюбеността и желанието на родения във властта на вибрацията да наложи своето мнение, смятайки, че е единственият можещ и знаещ.

Вибрация 1 - това е числото на Слънцето. То е особено важно за родените в знака Лъв, защото засилва неговите вибрации. Оказва влияние (макар и не в същата степен) на огнените знаци, като не изключва от въздействието си и другите зодиакални съзвездия. Също така повлиява и хората, родени на 1-во число в ден неделя, защото управителя на деня е Слънцето.

Вибрация 4 - Уран е планетата на числото 4 и засилва личностните характеристики на родените в знака Водолей. Да му мислят Водолеите, родени под вибрация 4 или 8! Ще трябва да се справят и с допълнителни натоварвания по своя Съдбовен път заради покровителя си Уран. Но това може и да е добре дошло за тях, защото са намерили начина чрез повече препятствия и умението да ги преодоляват да натрупат опитността, водеща към тяхната голяма тайна цел. При останалите знаци вибрация 4 усложнява житейскиия им път и ги товари с повече рутина, но не толкова тежка.

Трудно е да се посочат най-добрите месеци или най-неблагоприятните за всеки зодиакален знак, защото те са, както казах, сбор от числови вибрации и астрологични аспекти и са уникални.

В годината на Нептун ще усетят мощните вибрации на планетата родените в Риби, Рак и Скорпион и хората, които имат Луна или асцедент в един от тези знаци.

Няма да останат недокоснати от влиянието на планетата всички хора, които са решили да постигнат по нечестен начин целите си, а заради влиянието на вибрациите, които описах по-горе, не е изключено да зачестят самоубийствата, убийствата и битовите кражби, ако хората непрекъснато биват тласкани към взаимна омраза и проява на агресия между тях самите, въпреки че често тя засяга невинни хора.

Ретрограден Меркурий

Меркурий е ретрограден в Риби в периода 07.02.2014 – 01.03.2014 г. Присъствието му в Риби ще ни помогне да гледаме реално на света и събитията. Трудно, но все пак ще трябва да превъзмогнем лутането си в своите неясни виждания и теории.

Меркурий е ретрограден в Рак - в периода 08.06.2014 – 02.07.2014 г. Отново ще има хора дори и между тези, които не са родени в Рак, нито имат Луна или асцедент в този знак, но са силно привързани към своя дом и своето семейство. Предупреждението е, че могат да провалят своето бъдеще заради невъзможността да се откъснат лесно от средата, в която са пораснали, защото не им стига смелост и самостоятелност.

Меркурий е ретрограден в Скорпион - в периода 05.10.2014 – 26.10.2014 г. Присъствието на планетата в Скорпион ще ни превръща в магнетично привлекателни, но и в идеални събеседници, а тези, които мечтаят да се изявяват в областта на журналистиката, могат сега да сбъднат своята мечта.

{* *} {literal} {/literal}