Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на анализ и умение да налага идеите си с лекота.

През първия месец на годината й е отредена кармична разплата и материална стабилизация. Месецът ще я натовари с повече изпитания, професионални сблъсъци, противопоставяне и удари под кръста. За компромис не бива да мисли. Печелившата позиция е твърдо да отстоява мнението си, но така, че да твори само положителна карма с хората от професионалното си обкръжение и в личен план. Да бъде крайна в действията си. Да не допуска обвинения в несъществуваща вина за работата на общината. Да е безкомпромисна към некоректните служители.

Вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова е в година на анализ и обогатяване с нови знания.

През януари материалната стабилизация ще е от значение за нея. В нейна полза е да докаже, че притежава умението да гради с околните само положителна карма, колкото и да е трудно това в деловите й отношения и в тези с нейните служители. Нейното умение да постига компромис е добре дошло, защото само по този начин ще успее да координира действията на полицията в напрегнатата политическа обстановка и най-вече по предаване на президентския мандат на новия президент на 22 януари 2017 година.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев е в личната си година на глобални промени.

Януари за него е месец на стабилизация, на желание да постигне хармония в отношенията и с най-големите си опоненти и неприятели, но той умее да работи с хора. Да избягва начинанията, ако не са планирани и обмислени предварително или не са проведени задълбочени разговори и е направена детайлна преценка, гарантираща техния успех. До степента, до която изпълнява задълженията на заемания от него пост, е в състояние да попречи на разрухата на държавата що се отнася до европейските фондове.

Председателят на парламента Цецка Цачева е в лична година на Съдбовно подчинение, налагащо й такт и умереност.

През януари ще общува и ще се запознава с хора, които не винаги са добронамерени и ще я иронизират заради случилото се през ноември, като се опитват да пречат на работата на парламента. В нейна полза е да не проявява словесна агресия при провокации в парламентарната зала. Няма да й бъде приятно да слуша обидни реплики, караници заради неочаквания порив на малки политически формации да доказват значимост. Длъжна е да ги блокира на мига и да не допуска ненужни разправии. Все пак депутатите са в парламента, а не на мегдана и в кръчмата.

Премиерът в оставка Бойко Борисов е в лична година на ново начало. Начинанията са успешни, ако не е прибързан и ги обмисля добре.

През януари Съдбата му налага Съдбовно подчинение, което изисква от него да не надскача възможностите си, да бъде мнителен, да не се доверява на внушаващи сигурност, но непроверени хора, както и на съвети от тези свои подчинени и министри, които вече са го подвеждали, умишлено или поради липса на компетентност. Те се показаха кои са през ноември и последиците са видими и за съжаление на този етап – необратими. Да не се вживява в критиката и да избягва публичните изяви.

Президентът Росен Плевнелиев е в личната си година на ново начало.

Януари до предаването на мандата на новия президент на 22.01.2017 година му дава възможност за успешни междудържавни разговори, стига да оценява правилно случващото се у нас и около нас, за да не създава предпоставка за кармичната разплата между него, народа и България. Длъжен е да не се поддава на натиск, когато изказва мнение за международни събития. Не бива да надскача възможностите си, ако е в състояние да осъзнае значението на това изискване заради желанието му да е различен.

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова, е в лична година на кармична разплата и материална стабилизация до рождения си ден през януари и в лична година на емоции, завършваща и забраняваща начинанията след него.
През първата половина на януари емоцията властва в дните й и направлява нейните действия. Или ще проваля себе си, особено до 8 януари, заради ретроградното движение на Меркурий, или ще нанесе удар по своите съпартийци заради егото си. След рождения си ден навлиза в лична година, която й позволява да завърши изостаналите задачи и да затвори страницата на вече изчерпани отношения. Прибързаността е изявена, а думите – непремерени.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на трудности, породени от странични фактори.

Януари за него е месец на глобална промяна и шанс да предприеме промени в личен план, както и в редиците и политиката на оглавяваната от него партия ДПС. В състояние е да промени нагласите в ДПС и да върне загубеното доверие в част от своите съпартийци. Не е изключено да се наложи да пътува из страната и зад граница, но е в негова полза при тези пътувания да не се изкушава да работи във вреда на България. Да е умерен, да преценява думите си и да не си служи със заучени фрази. Време е вече да има лично мнение и позиция.

{* *} {literal} {/literal}