През 2015 година месеците, в които 13-и се пада в петък, са февруари, март и ноември, а през октомври 13-и е във вторник, който също често се спряга като ден, орисващ хората на опасности, но сякаш неговата страховитост избледнява в сянката на апокалиптичния петък, подвластен на 13-о число от календара. Страхувайте се, хора, три петъка 13-и, при това в годината на Сатурн, в която, искаме или не, ще разплащаме натрупана карма, са повод за небезоснователно притеснение. А дали имаме повод да се страхуваме, както ще се опитват да ни убеждават почитателите на този фетиш.

Предупреждение, но не заради петък 13-и

Трите петъка през 2015 година, подвластни на влиянието на числото 13 носят своите уникални характеристики, но в същото време се подчиняват и на два общи аспекта, спрямо които се изисква особено внимание, за да бъдат избегнати проблемите.

Луна в Стрелец

Прави впечатление фактът, че при трите дати Луната е в Стрелец. Ето я причината да сме променливи, спонтанни в действията си и често да не преценяваме правилно какво и как правим. Естествено, когато човек действа, без да мисли, проблемите са задължителни... но не заради „фаталното“ число 13 и „черния“ петък, а заради собствената му непредпазливост, особено силно изразена заради този аспект на Луната.

Склонността ни да сме добронамерени и щедри и да се раздаваме в полза на хората може да се окаже непоискано добро, чрез което отново да си спечелим проблеми за разрешаване, но обратими, а не изпълнени с фатализъм, както на мнозина е удобно да внушават, за да величаят егото си пред близки, приятели, роднини или в интернет пространството, където мерките за достоверност са много размити и често пъти фантазията е господар.

Съветът ми е промените в тези дни да са умерени и предварително обмислени, а не импулсивни, защото някой е поласкал нашето лековерие и ни е обещал бърз възход или още по-бърза печалба.

Съвпад на Венера с Марс

На 13 февруари и 13 ноември Венера е в съвпад с Марс. Двете планети в своя съвпад ни даряват чар и привлекателност, които на свой ред са мощна притегателна сила за противоположния пол. От една страна, влюбването може да се окаже първата крачка към щастливото бъдещо брачно съжителство, но от друга – да ни донесе не малко разочарования заради прибързано решение за създаване на семейство, което ще е трудно разкъсваема верига от страдания за цял живот.

Моят съвет е, ако в тези два дни изведнъж се усетите влюбени, да не бързате да давате обещания, ако и другата страна откликне на вашата влюбеност. През тези два дни ще виждате вашите партньори при съществуваща връзка сякаш през розови очила. Внимавайте и не правете предложения за годеж или брак. Изчакайте друг ден.

13.02.2015 г.

За децата, родени в този ден на кармична разплата, Съдбата определя животът им да премине извън тяхната родина. Да създадат семейство и отгледат своите деца в чужбина, където да намерят своята професионална реализация.

За всички останали хора тази дата дарява отлични шансове за успех, ако се възползваме от силата на числото 13. На слабите и инертни хора денят ще донесе трудности, породени от странични фактори, които ще им се сторят като непреодолима пропаст. Впечатлението им обаче ще бъде грешно, защото 13 ни изненадва с трудности, които ни помагат да докажем себе си. Общата вибрация на деня позволява промени и пътувания, които можем да осъществим в същия ден или да започнем тяхната подготовка. Влиянието на деня е за следващите девет дни, както и за следващите девет месеца заради повторението на номерологичното значение.

Слънцето, въпреки че вече е готово да напусне знака Водолей, е заедно с Меркурий в този знак, без да има съвпад между планетите заради градусовата им отдалеченост. Ето защо присъствието им във Водолей ще помогне на мнозина да се докоснат до нови знания, да отворят вратите към новото и неизвестното, да осъзнаят, че няма препятствия, с които да не успеят да се справят. Не малко хора ще отворят съзнанието си за света на незримото и ще решат да се занимават с астрология, карти Таро или езотерика.

Венера и Марс са в Риби и в съвпад в този ден. Венера дарява състрадателност и съпричастност, умение да общуваме и помагаме, подтиква към изява в областта на изкуството и забранява лекомислието. Марс дарява енергия, но изисква добре обмислени действия и умение да завършваме започнатото в деня или в предишните дни. Марс ни разпорежда да си наложим търпение и умереност, ако искаме да се радваме на успех, а не на провал.

13.03.2015 г.

Родените на тази дата са подвластни на кармична разплата, а техният Съдбовен път ще ги подтиква да търсят и постигат стабилност в личния и професионалния живот, както и хармония в отношенията, със света около тях и в самите тях.

Както вече казах, Луната е в Стрелец, а на 13 март е в съвпад със Слънцето. Ето защо е добре да се вгледаме в себе си и да осъзнаем истинската причина за нашите неуспехи, вместо да търсим вината в странични фактори. Стремежите ни към изява може да се сблъскат с непреодолима преграда, което не е повод за отчаяние, нито е причина заради нароченото за „фатално“ число 13 да се отказваме от целите си. Защо да не опитаме точно в този ден да намерим вярното място в живота си, да бъдем прозорливи, предпазливи и упорити, като се пазим най-вече от хора, искащи да ни навредят, но скрити зад маската на лицемерни приятелства или даже делови партньорства.

Меркурий и Слънцето са в Риби, но отново са в съвпад само в знака, не и като астрономичен аспект заради голямата разлика в градусите. Родените в Риби, а и всички ние може на моменти трудно да овладяваме своята емоция. Общуването е затруднено, но това не е причина да се вживяваме в незначителни провали, вместо да вървим уверено напред. В наша полза е да не сме разсеяни, за да си спестим бъдещи неприятности, включително финансови загуби заради прибързано поставен подпис под документ.

Венера и Марс са в Овен, но съвпадът им е само в знака. Венера предупреждава, че е добре да преценяваме с разума си хората, които допускаме до себе си, за да не страдаме разочаровани и да не се стига до драматични раздели. Да се съобразяваме с чувствата и желанията на нашите половинки и да не се опитваме да властваме в семейството или в интимната връзка. Марс изисква да не сме импулсивни и да не изливаме с агресия гнева си заради нашите провали върху околните. Да не пилеем енергията си за незначителни занимания, да сме въздържани при изразяване на чувствата, за да не страдаме от самотата в личния живот в следващите месеци.

13.11.2015 г.

Вибрацията за родените в деня е носител на кармична разплата и на Съдбовен път, тласкащ ги към живот в чужбина.

Денят орисва всички останали хора на късмет и успех, но само ако съумеем да се възползваме от силата на числото 13. Общата вибрация отново както през февруари е носител на шанс за промени и пътувания и възможност чрез активни и премислени действия да си осигурим девет успешни дни, обещаващи ни личен и професионален просперитет. И пак нищо фатално!

Слънцето и Меркурий са не само в съвпад в Скорпион, а образуват и астрономически съвпад. Този аспект „дарява“ двойнствена същност в най-крайната й форма на проявление. Родените под неговото влияние, а и немалко неподвластни му хора ще са вторачени и обсебени от своето собствено его. Съветвам ги да надмогнат тази проява на самовлюбеност, защото, вгледани единствено в личните си интереси и величие, са слепи като глухари в любовен период за всичко, случващо се около тях. С малко ласкаене на егото много лесно могат да бъдат излъгани. Ако си сложат подписа под документ, убедени, че тяхното еднодневно величие може само да печели, биха могли да затънат в неизплатими кредити и даже да стигнат до фалит, за което обаче няма да им е виновен петък 13-и.

Меркурий в Скорпион на свой ред позволява да развием и изявим интелекта си, да насочим усилията си към постигане на една конкретна цел. Съветвам ви да не предприемате неочаквани обрати в личния си живот, свързани с моментна изневяра. Емоцията, за която в следващите дни няма да си спомняте, ще ви тормози с продължително неприятни последици или даже може да стигнете до развод.

Венера и Марс съвпадат във Везни и са в съвпад съгласно астрономическите таблици.

Венера е причината да сме чувствителни, изтънчени и да се стремим да развиваме интелекта си и обогатяваме знанията си. Стремежът ни към създаване на приятелски отношения с хора, които да не предават нашето доверие, е засилен. Дали ще ги открием в този ден, е въпрос, но ако си внушим, че сме ги открили и им се доверим, тяхното предателство след време ще ни раздруса сериозно.

Марс на свой ред е причина да сме изтъкани от неувереност, както и да сме склонни да се грижим повече за чуждите интереси, отколкото за своите. Ето това не бива да допускаме.

След прочетеното за трите дати, обвързани с числото 13, сами сте се убедили, че в тях няма каквото и да било фатално и не са заложени задължителни негативни емоции, проблеми и неуспехи, произтичащи от съвпадението на 13-о число с петък. Това са редови дни от календара, в които, ако искаме да се съобразим с номерологичната и астрологична прогноза, имаме шанса да избегнем провалите, така както и през всички останали дни на годината.

Пожелавам ви да вървите уверено по пътя си, да не се оглеждате за „лоши“ Съдбовни знаци, да не се отказвате от целите си и тогава вибрация 13 ще ви носи късмет.