Премиерът Бойко Борисов е в лична година на подчинение, забраняваща прибързаност и не допускаща да надскача своите възможности.

През октомври звездите му помагат да създаде нови, полезни партньорства за България, да възстанови стари и прекъснати междудържавни отношения, да пътува, разговаря, договаря и подпише споразумения, които са печеливши и градивни за държавата, подкрепени и от неговата лична година. Провокации към него няма да липсват. Да бъде търпелив, неподатлив на словесна агресия, уверен в действията си като добър стопанин и в никоя ситуация подвластен на свое импулсивно и емоционално действие.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е в лична година на стабилизация.

През октомври има възможност да се обогати с нови знания, както и да получи информация, отнасяща се до оглавяваното от него министерство, останала скрита до този момент. Месецът му позволява да поднесе на правителството своите нови идеи и предложения, които ще бъдат приети и обсъждани без противопоставяне, а гласуването им в Народното събрание ще мине леко. Задължителен е анализът на постигнатото до момента и коригиране на допусканите грешки, за да не вредят на правителството и на поверения на вицепремиера ресор.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на стабилизация.

Октомври му дава възможност да преосмисли изминалите месеци от рождения си ден досега и да осъзнае грешките си, които не бива да допуска по време на новия парламентарен сезон. Направи ли вер¬ните изводи, потиска ли успешно своята агресия и избухливост, както показа, че може да го прави, ще получи звездния си шанс да гради нов имидж на своята партия, да увеличи своя политически авторитет, водещ до увеличени изборни проценти на следващите редовни парламентарни избори.

Президентът Румен Радев е в лична година на анализ, но и на умение да налага идеите си.

През октомври е подвластен на засилени материални стремежи, свързани преди всичко с личния му живот. Периодът му помага да води градивни разговори в България и на междудържавно ниво. Съветвам го да се вслуша в следното предупреждение, за да не урони своя авторитет и по-лошо, да създаде недобро впечатление за българските нрави. При разговори с лидери на други държави заради не на място изречена дума или претенция е възможно да се окаже в конфликт с правилата на дипломацията и да лиши България от важна подкрепа.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на глобални промени.

През октомври Съдбата му позволява да постигне стабилност в личните и деловите отношения, както и в отношенията си със своите съпартийци, да стабилизира редиците на ДПС и да направи промени в състава, ако е преценил, че има хора, предали доверието му. Начинанията са забранени, ако е възможно, да ги отложи за следващия месец, но ако са наложителни, да си чете номерологичния хороскоп за месеца, за да избира подходящите дни за ново начало и да избегне провалите заради прибързани, необмислени изказвания и критика без покритие.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на материална стабилизация и кармична разплата.

През октомври емоциите ще са постоянно в дните й, често безсмислени и предизвикани отстрани от жалещи се за какво ли не граждани на столицата, от недоволни – предимно без причина, но и от нейните служители и членове на общинския съвет. Мнозина, заради вибрацията на личния й месец, ще й се противопоставят с удоволствие за важни и маловажни неща. Задължителни са умереността и спокойните разговори, за да бъдат преодолени без кризисни моменти конфликтите.

Вицепремиерът Валери Симеонов е в лична година на емоции, когато начинанията трябва да бъдат добре планирани.

Преполовил е своята емоционална лична година, в която октомври му позволява да постави ново начало, но само след като добре е обмислил идеите си, споделил ги е със своите политически партньори, одобрени са от правителството и могат да бъдат допуснати за обсъждане в парламента и да добият законов вид. Всеки опит за импровизация, защото така е решил в момента и му се струва, че е полезно за държавата, може да му коства професионални проблеми и яростно противопоставяне във вреда и на правителството.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на емоции и приключване.

Лидерът на БСП също има броени месеци, докато излезе от своята година на емоции, които трудно овладява. Октомври е за нея месец на ново начало. Не бива да го пропилява в критикарстване и опити да докаже колко черно е бялото, въпреки че околните са на друго мнение. Да бъде внимателна, за да не се окаже заради стореното през септември, обградена само от неприятели и предатели сред своите съпартийци и вместо да загърби и заличи създадените проблеми, да ги задълбочи. Ще спечели, ако се извинява на съпартийците си за свои грешки. Ако е избрала ролята на обидения и неразбран вожд, си вреди.

{* *} {literal} {/literal}