На 1 юни шест планети са в Близнаци и образуват голям парад на планетите. Това са Слънце, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Лилит (Черната Луна).

Реалните астрологични съвпади са на:

Слънце и Лока Фортуна (планетоид, който също е в Близнаци)

Този съвпад говори за активиране на материалните стремежи, но с намерение финансовата стабилност да бъда постигната с нечестни методи, които ще са във вреда на подвластния им човека, а също и за държавата, ако са обвързани с действията на правителството. Заради номерологичната вибрация на самия ден рискът да се постъпва инатливо и да се върви срещу течението е огромен и ще носи трудности през целия месец, ако не бъде избегнат.

Венера и Марс

Съвпадът между двете планети от една страна ще подтиква мнозина да се влюбят, особено ако са самотни, но от друга е причина да приемат дори и неискрените чувства за истински. Разочарованията ще ги спохождат светкавично, ако решат да правят прибързана крачка към обвързване в брак.

Венера и Лилит

Съвпадът на Венера и Лилит ни принуждава да отделяме повече внимание на външната изява, на лустрото, отколкото на вътрешното съдържание. Харчим излишно за ненужни вещи, което не бива да е приоритет на политиците от новото правителство, защото последиците ще са за държавата и за всички нас.

Юпитер и Лилит

Ето едно взаимодействие между планети, което принуждава човека да преувеличава ролята си в обществото и да пренебрегва обикновения живот. Появява се стремеж към налагане на собствените знания, без значение на стойността им, което ще е във вреда не само на отделната личност, а на цялото ни общество.

Изводът от съвпадa на петте планети в Близнаци е, че отново ще се наслушаме на бърборене без покритие, което няма да доведе до реална промяна на живота ни, ако няма реални действия, следващи думите.

Интересен e и съвпадът на пет планети в Рак на 22 юни: Слънце, Меркурий, Венера, Юпитер и Лилит.

Реалният астрологичен съвпад е:

Слънце и Лилит

При това въздействие се проявява низшето егоистично начало. Хората, които не са намерили сами реализация или са я намерили, но заради нечии протекции, въпреки че нямат място там, където са, заради липса на знания на заеманата професионална позиция или обществено статукво, започват да се мислят за Бог Творец на Всемира и не признават никакви закони освен своите собствени. Възможно е да се стигне и до зависимост от чужди идеи. Няма как да бъде избегнато това влияние, ако подвластните му хора не променят себе си и мисленето си и не осъзнаят точно какво е тяхното място в живота и в обществото.

Присъствието на петте планети в Рак е причина за обсебващо поведение и опит за налагане на правила, които често са в пълно противоречие с реалностите у нас. Денят е носител на кармична разплата, която изисква предпазливост и предвидливост в действията и думите, а също така и изискване са анализ и себеанализ, за да премахваме бързо допуснатите грешки.