1 – 30 юни 2018 г.
Юпитер е ретрограден в Скорпион

Тежко на хората около вас, ако сте родени в огнени или водни знаци, не че не важи и за другите представители на зодиака, но при вас скритите и явни емоции ще са шарени като боите на палитрата. Ще бъдете в хармония със Съдбата си, ако се отърсите от вредно вкоренените си отрицателни качества и приемете правото на успех и на останалите хора.

1 – 30 юни 2018 г.
Сатурн е ретрограден в Козирог

Страхувате се от силните, завладяващи и всеобхватни чувства. Как да ги изявите, като може да блокирате развитието, кариерата си или да се окажете в нечия „вечна“ зависимост.

19 – 30 юни 2018 г.
Нептун е ретрограден в Риби

Налага се да преосмислим начина си на живот дори и чрез повече мигове на самота и себеанализ. Време е за пореден път да осъзнаем и изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот. Подсъзнанието ще ни каже как да го направим. Пропуснем ли добрия си шанс, не бива да се жалваме от тегобите си до следващата ретроградност на Нептун в Риби.

27 – 30 юни 2018 г.
Марс е ретрограден във Водолей

Потребността да бъде чувствана и изживявана личната свобода е от огромно значение, затова в този период, дори и ако обичащи се хора са сгодени, предложение за брак може да бъде отказано, други трудно ще се решат, дори и ако са сгодени, да сключат брак, а за съжителство на семейни начала не говорим! Кой си позволява да мисли, че ще се лишите от правото сами да взимате решения и ще се подчинявате на чуждата воля!

1 ЮНИ
Съвпад Луна - Сатурн

От вас зависи да разчупите бариерите, които сами си поставяте. Да премахнете своите страхове и колебания, ако са изградени още в детските ви години. Да забравите и хилядите забрани, които са ви налагани както и песимизма, чрез който си внушавате обреченост в личния живот и в професионалната си реализация.

Тригон Венера - Юпитер
Оглеждайте се около себе си, за да не подминете подадената за помощ ръка, която може да ви отведе до нов връх. Късметът е заложен по пътя ви, а вие сте склонни да го подминавате, само защото не ви се занимава точно сега с това, което ще ви го поднесе. Не пропилявайте напразно дните си.

2 ЮНИ
Тригон Венера - Нептун

Чувствителни и бликащи от емоция сте заради влиянието на този аспект. Привързвате се силно към партньорите си, но не трябва да се превръщат в техен придатък, загубвайки своята самостоятелност и индивидуалност.

3 ЮНИ
Квадратура Луна – Уран

Каквото и да сте решили да промените в живота си или в средата си, не бива да се осланяте на нечия протекция. Не се обвързвайте с малко познати хора. Разчитайте на своите задълбочени впечатления, за да избегнете проблемите.

Тригон Луна – Меркурий
Амбициозните и надарените с интелект и творчески заложби хора успяват с лекота, ако са по-смели в изявите си. Не се притеснявайте от планираните пътувания.

5 ЮНИ
Луната преминава в Риби

Чувствителност, емоционални реакции, разсеяност и нежелание да се задълбочите в задълженията си са характеристиките от този преход.

Секстил Луна - Уран
Няма да успеете да намерите, своя верен житейски път.  Не сте в състояние да разберете каква е мисията ви, но стига да поискате и това ще се случи

6 ЮНИ
Съвпад Слънце – Меркурий

Време е да осъзнаете дали вървите в крак с времето. Притъпете егото си. Не прекалявайте с мечтите си да задоволите само вашите лични стремежи и интереси, за да не ви смачка обществото и да не се окажете извън средата си неразбрани, неудовлетворени и отхвърлени.

Квадратура Меркурий – Нептун
Във ваша полза е да слезете от облаците на мечтите и илюзиите, които градите, за да организирате живота си с лекота, особено ако станете по-практични.

7 ЮНИ
Секстил Луна – Плутон

Устремени сте към нови знания. Ще ви припознаят като перфектни събеседници, които помагат на околните да забравят грижите си и да видят и светлата страна на живота.

Квадратура Слънце – Нептун
Помислете как да промените себе си, ако личният ви живот е пълен с разочарования. Осъзнайте грешките си, за да заживеете в съзвучие с Вселенските закони и постигнете равновесие между материалната и духовната си същност, между професията и личното си добруване. Така отново ще намерите своето вярно място в живота.

8 ЮНИ
Съвпад Луна – Хирон

Аспектът развива не само интелекта, но и интуицията. Засилва зависимостта от лунните фази. Предпазливостта е задължителна, защото усещането за дисхармония и слабост може да причини вътрешни страхове, силни мисъл-форми и мании, които да доведат до тежки последствия, а емоциите са неочаквани и мощни до крайност.

Квадратура Луна – Сатурн
Агресивни сте в интимните мигове. Искате да налагате правила в любовта, но ще ви споходят разочарования и дори неочаквани нещастни ситуации. Мислете, за да избегнете самотата в късните години от живота си заради един ден, в който сте правили онова, което е трябвало да избягвате. Ден живот съсипва!

9 ЮНИ
Квадратура Луна – Плутон

Завладени сте от силни емоции. Не умеете да криете своите чувства, без значение дали са положителни или отрицателни. Може да решите да сте самотници в живота, засегнати от поведението на околните, въпреки че причината е във вашето неумение да общувате и  нетолерантността ви в отношенията. Имате самомнението, че вашата правота е единствена.

Секстил Луна – Меркурий
Аспектът ви дарява с таланта да мислите светкавично, с верни изводи и да сте полезни на себе си и на хората, защото бързо решавате проблемите. Добре боравите с думите и бихте били съвсем в свои води в писателските и журналистическите среди.

10 ЮНИ
Квадратура Луна - Лунен възел

Противоречието е в нежеланието ни да осъзнаем своята карма – положителната и негативната, и да преосмислим поведението си, за да не си създаваме кармични врагове. Смирението е по-доброто решение от противопоставянето и битките, които могат да имат трагичен завършек, във вторник, деня на Марс, и заради Луната, преминаваща от Скорпион в Стрелец, която засилва агресията на мнозина с по-нестабилна психика.

Квадратура Луна – Марс
Драматизирате всичко в живота си и прибързано се впускате да отмъщавате или обвинявате. Мерете си думите, защото след време може да съжалявате, но ще бъде късно да коригирате отношенията си.

12 ЮНИ
Луната преминава в Близнаци

Подтикът ви към новото, мамещото ви интересно ще се прелива в желание за разпиляване, за да грабнете от живота всичко, което ви предлага, но ще загубите времето си напразно, ако не сте целенасочени.

13 ЮНИ
Новолуние в Близнаци

Липсата на целенасоченост и умение да планираме и степенуваме целите си не е причина да се откажем от действие. Ще се наложи да говорим по теми, които не са ни приятни.

Квадратура Луна – Нептун
Денят ще бъде низ от неприятни моменти, ако допуснете да сте  в услуга на някого, с което блокирате шанса да насочите усилията си в полза на самите себе си.

Квадратура Меркурий – Хирон
Не давайте обещания и не се доверявайте на обещания. Аспектът предупреждава за провал заради липса на внимание и вредна доверчивост. Склонни сте да залитнете към апатия, инертност и нежелание да се развивате, което няма да е изявено само през този ден, а и през месеца и годината. Безкомпромисно отказвайте предложение да се влеете в духовно учение, което е прикритие за секта.

15 ЮНИ
Квадратура Венера – Уран

Очертават се възможности извън обичайните ви планове. Съветвам ви добре да премислите. Аспектът потиска безпристрастната преценка за хората, особено за противоположния пол, което е повод за разочарования.

16 ЮНИ
Опозиция Меркурий – Сатурн

Хората с нестабилна психика ще затънат в песимизъм, граничещ със страхове, прераснали във фобии. Причината е в тях самите и вживяването им в непрекъснати притеснения от всичко, което ги заобикаля, допълнени и от странични проблеми, които съпреживяват с околните. Силната им мисъл-форма е често единствената причина за провалите им, като чрез нея пречат и на близките си. Премълчавайте неудобните истини, за да не нараните някого.

Съвпад Луна – Венера
Аспектът ви помага да наложите спокойствие там, където сте. Общувате леко и с удоволствие. Идеални събеседници сте, дори и да не обичате да говорите и изслушвате. Днес сте нетипично склонни да се отдадете на удоволствия, но нека е с мярка.

17 ЮНИ
Куинконс Луна – Плутон

Склонни сте  на всяка цена да се сдобиете с  нечие приятелство или интимни отношения, независимо дали в отговор ще получите същите чувства. Вашата прекомерна настойчивост, достигаща до нахалство, може да даде обратен ефект и отблъсне околните от вас и в един момент ще останете самотни и непожелани.

Секстил Венера – Уран
Склонни сте на обрати, но в положителния смисъл на думата. Радвате се както на пътуванията и промените, така и на подкрепа на хората от своето обкръжение.

19 ЮНИ
Съвпад Венера - Лунен възел

Съвпадът ви помага и изисква от вас да бъдете честни, открити, а не притворни в любовните си отношения и връзки. Контролирайте сексуалните си отношения и не залитайте в крайни състояния само защото се е осъществила среща със силно сексуално привличане. Внимавайте, защото това не винаги е кармична половинка, с която да сте щастливи, може да е среща с ваш кармичен враг.

Тригон Луна – Плутон
Аспектът ви дарява с умението да разкривате тайните на хората. Лесно достигате причината за човешките страдания и проблеми. Ако решите да се занимавате с дейност свързана с тези ваши умения, не трябва да злоупотребяват с чуждите страдания, защото наказанието на съгласно законите на Кармата, която творите с тези ваши деяния ще се стоварят върху вас неочаквано.

20 ЮНИ
Опозиция Луна – Хирон

Блокира развитието на творческите заложби. Не позволява на индивида да се разгърне напълно. Пречи в професионалния напредък. Всичко става много трудно и с неочаквани препятствия, често непреодолими. Дори в ситуации, в които са потребни символични усилия, действията са забавени и се пропуска подходящият момент.

21 ЮНИ
Опозиция Венера – Марс

Без значение от вашата полова принадлежност не сте лишени от чувственост и изразена сексуалност, която за твас е от огромно значение. Въпреки това сте в непрекъснати притеснения, че ако се отдадете изцяло на чувствата и на страстта си, ще станете подвластни на някого. В резултат на странния ви комплекс, които може да се изрази по време на влиянието на аспекта, но да не отмине с дни и седмици,  интимните ви отношения са затормозени и непълноценни.

23 ЮНИ
Опозиция Меркурий – Юпитер

Не се поддавайте на вашите фантазии и мечти, свързани с реализацията на ваши идеи, които според вас са печеливши, но от които, ако бъдат приложени на практика, загубите са ви в кърпа вързани и не само на вас, ако сте собственици на бизнес или ръководите чужда фирма. Проявете разума си.

Квадратура Марс – Уран
Склонни сте да ви манипулират и да ви товарят с ненужни занимания в нечия полза. Събитията около вас са неуправляеми. Не се притеснявайте, а ги срещайте спокойно и с разума си ще намерите решение на проблемите.

24 ЮНИ
Секстил Луна - Венера

Убедени сте, че обградени  с приятели  крачите през живота леко, в една прекрасна, не само по отношение на физическата красота на хората, среда, която ви допада изцяло. Можете да изявите таланта си по отношение на изкуството - областта за изява ще изберете сами.

Опозиция Венера – Сатурн
Бъдете лоялни към хората от вашето обкръжение и не проявявайте постоянно недоверие към партньорството, защото рискувате да останете сами, без да ви е заложено от Съдбата. Сами превръщате личните си отношения в трудни, а интимността изпълвате със страхове от раздяла. По-добре в този ден се усамотете.

26 ЮНИ
Секстил Луна – Марс

Заради този аспект вървите по пътя си като валяк и сте всепомитащи, пробивни, решителни и смели. Постигате целите си и знаете как да вземете от живота онова, което ви е необходимо. Не проявявайте агресия, когато се озовете пред бариера.

Тригон Луна – Венера
Състрадателни сте. Потъвате веднага в проблемите на околните. Добри слушатели сте. Внимавайте и навлизайте до безопасни за вас граници в чуждите проблеми, за да не ги превърнете в свои. Прехвърлите ли мярката, ще ви се наложи и за себе си да търсите лекарска помощ.

27 ЮНИ
Опозиция Слънце – Сатурн

Най-важната ви задача е, да премахнете комплексите, които сами сте си изградили и то на мига, докато властва този аспект или при негово следващо проявление. Те са основната причина за неуспехите ви и невъзможността да изявите всичките си скрити заложби и да освободите големият запас от енергията си, превръщайки я в житейски дела.

30 ЮНИ
Тригон Юпитер – Нептун

Приспособявате се с лекота към нова социална среда. Готови сте да проявите състрадателност и да облекчите страданията на нуждаещите се от помощта ви хора, но не бива да правите непоискано добро.

Квадратура Меркурий – Уран
Планирайте времето си. Не импровизирайте. Потиснати сте, саркастично-критични и заядливи, защото през целия ден сте в неподходяща среда.

{* *} {literal} {/literal}