Юли 2016 г.
Сатурн е ретрограден в Стрелец
Сатурн изисква да се научим на търпение, толерантност и на достойнството да признаваме чуждите знания. Посредствени и некомпетентни хора се опитват да се наместят в управлението на държавата. Случи ли се – очаква ни крах на икономиката, сигурността и стабилността.

От 30 юли 2016 г.
Уран е ретрограден в Овен
Дори по-семплите хора ще почувстват порива към новото. Аспектът няма да ни позволи да се примирим с мисълта, че светът може да живее в застой и делникът ни да бъде скучен. Мнозина ще се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения.

Юли 2016 г.
Нептун е ретрограден в Риби

Време е да преосмислим начина си на живот, дори и чрез повече мигове на самота и себеанализ, да изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот.

Юли 2016 г.
Плутон е ретрограден в Козирог
Дошло е време младите поколения да осъзнаят смисъла на партньорството, приятелството, семейството и брака. Да не гледат на интимните си връзки единствено като възможност за физическа наслада. Да не създават деца, които няма да отгледат. Идва времето да изчистят кармичните си задължения, а не да ги утежняват.

Юли 2016 г.
Хирон е ретрограден в Риби
Хирон блокира лекомислието и стремежа към работа в своя полза и във вреда на околните. Лесните начини за печелене на пари, желанието за бягство от големите отговорности или опитите чрез хора на власт да се получат незаслужени блага ще бъдат светкавично наказвани.

1 юли 2016 г.
Опозиция на Венера с Плутон
От една страна, аспектът ни предупреждава да бъдем отговорни към действията си и задълбочено да обмислим решенията си. От друга, предупреждава за възможни силни емоционални връзки, но със смазващо болезнен край.

4 юли 2016 г.
Новолуние в Рак
Който разчита на себе си и на собствените си знания, ще има впечатляващи изяви и ще издигне своя авторитет. Не прекалявайте с опитите да опекунствате и да закриляте всеки, препречил пътя ви, защото непоисканото добро се заплаща скъпо.

7 юли 2016 г.
Съвпад на Меркурий със Слънцето
Отстоявайте своите позиции и виждания, както и житейската си философия. Притъпете егото си. Работете за хората и с хората, а не само за собственото си благо. Ще ви се отворят очите и ще осъз¬наете как да се справите със ситуации, които сте се мъчили да надмогнете предишните години.

7 юли 2016 г.
Опозиция на Слънцето с Плутон
Прозорливостта и предпазливостта са задължителни. Лесно може да бъдете подведени и да се превърнете в жертва. Реалност¬та е по-различна от това, което предполагате. Привидно умеете да постигате целите си, но на моменти сте готови да се показвате знаещи в области, които са ви непознати. Умението да отстъпвате води към успех.

8 юли 2016 г.
Опозиция на Меркурий с Плутон
Притесненията ви, че няма да бъдете допуснати в новата среда, към която се стремите, са безпочвени. Ще бъдете приети и бързо оценени като възможности, ще се радвате на подкрепа и одобрение, но само ако не демонстрирате превъзходството си пред авторитетите.

12 юли 2016 г.
Меркурий в Лъв
Рискувате да претърпите душевни страдания, ако решите да надскачате вашите възможности. Околните не възприемат грандиозните ви идеи с тази сериозност, която очаквате от тях. Ето защо не е изключено да ви попречат да ги осъществите или вие самите в устрема си да не видите препятствието, което ще ви препъне необратимо. Бъдете внимателни и отговорни вместо след падането дълго да ближете рани и да страдате.

14 юли 2016 г.
Венера в Лъв
Не пестите време и средства да будите възхита у околните. Обожавате хората, които галят слуха ви с ласкателства, дори и да усещате, че има фалш в думите им, но... сега това ви харесва и не мислите за бъдещите последици. Трудно контролирате чувствата и емоциите си. Провал или грешка в днешния ден могат да ви разболеят.

16 юли 2016 г.
Съвпад на Меркурий с Венера
Щастливи сте заради признанието, което получавате в този ден, но ви съветвам да не прекалявате с щедростта си и с непоисканото добро само защото сте добросърдечни и готови да помогнете, дори и незаслужено. Ще плащате дълго с омраза за добротата си.

17 юли 2016 г.
Квадратура на Меркурий с Лилит
Много думи сте готови да изречете само и само да помогнете на някого или да постигнете някаква ваша цел, но каквото и да говорите, е добре да сте искрени и почтени, а думите да извират от сърцето ви, без меркантилност и скрити помисли в нечия вреда.

17 юли 2016 г.
Квадратура на Венера с Лилит
Ако днес ще се сгодявате, ви съветвам да премислите още веднъж. Ако някакви съмнения хвърлят сянка върху отношенията и чувствата ви, очевидно не сте с подходящия партньор. Съмненията и ревността ви тормозят в този ден. Внушавате си драми заради нараненото си его.

20 юли 2016 г.
Пълнолуние в Козирог
Семейството ви изисква от вас да сте отговорни, а вие се противопоставяте. Искате свобода, която не ви е отредена за този ден. Проблемите и скандалите са по ваша вина. Ако търсите хора, които да ви разчистват пътя към успеха, точно днес няма да ги откриете.

30 юли 2016 г.
Квадратура на Слънцето с Лилит
Аспектът предупреждава, че ако сте на върха на житейската стълбица, но не сте го покорили сами, а чрез нечий провал, бързо ще слезете отново на най-долното стъпало. Пазете се от неочаквани здравословни проблеми.

{* *} {literal} {/literal}