На 1 юли Венера е в съвпад с Юпитер, а Слънцето и в тригон с Нептун. Бъдете съсредоточени, защото ви предстоят огромни възможности за изява и развитие, които не си струва да пропускате. Вашата креативност ще се прояви във всичко, включително и във вашия личен живот и любовта. Не се притеснявайте, ако решите че е време така да подберете вашето обкръжение, че да имате около себе си само хора, които са заели своето място в сърцата ви.

Пълнолунието на 2 юли изисква да не взимате всичко, което се случва прекалено сериозно и да не забравяте да се усмихвате, защото това е силното ви оръжие. През седмицата събитията се променят, животът ви върви на бързи обороти, но от вас зависи дали ще имате последната дума там, където смятате, че е важно за вас.
На 6 юли заради опозицията Слънце - Плутон не е изключено да се забъркате в конфликт за надмощие без гаранция, че ще е във ваша полза.

На 8 юли Меркурий преминава в Рак затова е във ваша полза да осъзнаете, че колкото по-умело намерите верния тон, толкова по-лесно ще намерите решение на възникващите проблеми. В противен случай вашите неприятели и конкуренти ще ви посочат слабостите, от които със сигурност ще се възползват.

На 13 и на 14 юли Слънцето е последователно най-напред в квадратура с Уран, а след това в тригон с Хирон. Може да ви де струва че се задушавате от гняв, ако усетите, че някой се опитва да ви отнеме личната свобода. Във ваша полза е да съхраните самообладанието си и да бъдете отговорни към задачите си и към дадените обещания.

Новолунието на 14 юли изисква да не допускаме променливо настроение и да държим здраво кормилото запазвайки движението си в правилната посока.

На 16 юли Марс и Меркурий образуват съвпад помежду си и в същото време са в опозиция с Плутон. Заемете се лично с предстоящите планове и реализация на проекти, за да не ви провали някой "добронамерен" колега.

На 17 юли Меркурий е в квадрат с Уран, а на 23 юли преминава в Лъв и образува съвпад със Слънцето. Можете да направите сериозен пробив и да осъществите или да поставите началото на вашите идеи, които изчакваха своето време.

На 25 юли Марс образува квадратура с Уран, който започва своето ретроградно движение на 26 юли. Стабилизирайте постигнатото е не гонете нови, нереални цели, за да не се окаже, че сами сте причината за застой.