1 – 3 януари 2018 г.
Уран е ретрограден в Овен

Дори и в инертните хора ще проблесне искрата на несъгласието делникът да бъде скучен. Аспектът засилва желанието за преживявания, разнообразие, промяна. Засилен е стремежът да накараме околните да се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения. Не бива да прекаляваме в битките си за надмощие, за да не се окажем победители, но губещи.

1 януари 2018 г.
Опозиция Слънце–Луна

Ако срещате трудности и неблагополучия, причината е във вас самите заради невъзможност да се приобщите към семейството си, защото се чувствате различни и отхвърлени. В този ден не бива да взимате решение за брак, защото ще е прибързан, само за да се освободите от опеката на родителите си. Много сте чувствителни, готови да съчувствате на чуждата болка.

Опозиция Луна–Венера

Общуването е затруднено, а причината е, че ще търсите при запознанства и стари приятелства определени качества в хората, които те може и да не притежават. Заради тяхната липса ще се цупите и ще ги отблъсквате.

Съвпад Марс–Юпитер

Аспектът ви зарежда със сили. Помага ви да осъзнаете, че целите, които сте си поставили, са постижими или непостижими. Имате възможност да прекратите интимна връзка, както и да започнете нова.

2 януари 2018 г.
Пълнолуние в Рак

Каквито и отговорности да поемате, не ги пречупвайте през личните си интереси. Физическите ви сили са отслабени за разлика от интелектуалния ви потенциал.

Съвпад Слънце–Венера

Ако сте семейни и щастливи в брака, не допускайте мимолетна изневяра, за да не се окажете неочаквано самотни и нещастни. Ако създаването на семейство ви предстои, не бива да се страхувате от отговорностите в брака. Страхът пречи на правилните ви решения.

Секстил Слънце–Марс

Постигнете равновесие в себе си. Успехът е във вашите ръце. Склонни сте да се подвеждате от чуждото мнение. Ако работите сами, ще се справяте по-добре. Туширайте  импулса на внезапното хрумване, което може да се окаже губещо след време.

Секстил Слънце–Юпитер

Не се очертават непреодолими пречки по пътя ви и със сигурност ще достигнете до набелязана цел. Късметът ви съпътства.

5 януари 2018 г.
Тригон Луна–Сатурн

Не смесвайте чувствата и професионалните си задължения. Ако имате важна задача, забравете околния свят, докато не я завършите. Не позволявайте да ви се пречи и загърбете този, който се опитва да го направи.

Тригон Меркурий–Уран

С лекота ще влезете в крак с новостите. Не импровизирайте с импулсивни решения за начинания, защото може неочаквано да се препънете и да провалите плановете си. Денят засилва любопитството и стимулира интелектуалното и духовното развитие.

7 януари 2018 г.
Марс в Скорпион

Най-сетне и неуверените ще осъзнаят какво искат от живота. Важно изискване е, ако имате на кого да простите, да го сторите. Внимавайте с личните запознанства, пазете се от проблеми.

Съвпад Марс–Юпитер

Зарежда ви със сили. Помага ви да осъзнаете дали целите, които сте си поставили, са постижими. Ако планирате да прекратите интимна връзка, днес е денят, както и да започнете нова.

Тригон Меркурий–Уран

Приемате новостите с желание. Импровизираните начинания ви обещават проблеми и провал на плановете. Денят засилва любопитството и стимулира интелектуалното и духовното развитие, дори сред грубите материалисти.

9 януари 2018 г.
Съвпад Венера–Плутон

Убедени сте, че ако се впуснете в любовна авантюра, ще ви се размине без последици, ако сте семейни. Всяко ваше повърхностно и емоционално поведение в личния живот или ще ви донесе раздяла по ваша вина, или ще попаднете на обсебващи партньори, от които ще се чудите как да избягате. Любовната омая ще се превърне в омраза и ще доведе до агресия, а може и да ви лиши от личната ви свобода.

Квадратура Венера–Хирон

Появата на обожатели около вас ви е приятна, но ако сте обвързани, водите война в себе си с желанието дали да откликнете на ухажването или да сте верни на партньора си. Ако сте кармични половинки, са възможни раздели и събирания все с този партньор, дори в деня.  Накрая осъзнавате, че сте длъжни да изживеете живота си заедно.

11 януари 2018 г.
Меркурий в Козирог

Поставете си ясни цели и тръгнете към тяхното осъществяване. Меркурий ви помага чрез директното си движение. Бъдете дейни, за да постигнете планираните цели и завършите в срок задачите си.

Секстил Луна–Плутон

Устремени сте към нови знания. Ще ви припознаят като събеседници, които помагат на околните да забравят грижите си и да видят и светлата страна на живота.

Секстил Марс–Плутон

Уверени сте в себе си и вашите възможности. Привличате хората с доверието, което будите у тях.

13 януари 2018 г.
Съвпад Меркурий–Сатурн

От вас се иска да докажете вашата стабилност и отговорност към всичко, което правите. Изявете се като здравомислещи хора, които добре преценяват обстоятелствата, и когато са сигурни в правотата си, дават своето мнение. Склонността към празни приказки е засилена. Грешката заради прекалено взиране ви носи неприятности. Докато вземете решение, вече може и да е станало късно и от него да няма смисъл – не го бавете, бъдете смели, за да не пропуснете добрия момент.

Квадратура Луна–Нептун

Денят ще бъде низ от неприятни моменти, ако допуснете да сте  в услуга на някого, с което блокирате шанса да насочите усилията си в полза на самите себе си.

Тригон Марс–Хирон

Подтиква към силно изразена изява на целеустремеността. Аспектът помага на заслужилите и особено на хората, които го имат в рождената си звездна карта, да получат избраното място, но без да влагат агресия или липса на такт и разбиране.

14 януари 2018 г.
Тригон Луна–Уран

Интелектът ви е завиден. Можете да достигнете високи постове и значителни успехи, носещи ви признание, но трябва да победите своята избухливост, както и раздразнителността си от най-дребния и несъзнателен повод, ако не искате да се провалите.

Квадратура Юпитер–Лунен възел

Ще водите война за материалното си благополучие и просперитет само защото споменът за минало величие ще избликне във вашето подсъзнание и ще изпитате потребност да си го върнете и днес. Това е невъзможно, но рискувате да си спечелите не малко неприятели, ако воювате агресивно, с цената на насилие, а не със силата на думите и умението ви да убеждавате.

Квадратура Луна–Хирон

Стремежът за творчество е в непрекъсната борба с желанието за полезност заради неспособността да бъде отказвана поискана услуга. Аспектът подтиква към добродушна мекушавост. В състояние сте сами да изпълните живота си с неприятности и неудовлетворение не само през месеца, а и много след него. Изявено е желанието да се жертвате за обществото и жалещите се негови представители. Съветвам ви да не правите непоискано добро.

17 януари 2018 г.
Новолуние в Козирог

Останете на позицията, на която сте в момента, каквото и да ви предлагат. Изчакайте своя следващ звезден миг, който не е днес. Това е достатъчно. Импровизациите са забранени.

Луната преминава във Водолей

Ще се стремите към познанства, нови партньорства, приятни емоции в ново обкръжение. Предпазвайте се от неподходящи приятели, за да не страдате, че сте използвани, защото не обичате да късате връзката на вече създадени отношения.

Съвпад Сатурн–Лилит

Имате възможност да направите крачка към материална стабилизация. Заради този съвпад не е изключено у вас да се събуди желание да изявите тъмната страна от характера си във ваша полза, но в нечия вреда.

19 януари 2018 г.
Тригон Слънце–Лока Фортуна

Мечтаните добри приходи ще дойдат при вас, но не даром, а като докажете, че сте ги заслужили с труда си и спазените обещания.

Тригон Луна–Лока Фортуна

Въпреки че ще имате добри приходи, аспектът е причина да се чудите как точно да ги умножите, а докато мислите и преценявате възможностите, може да пропуснете важни инвестиции. Бъдете дейни и се осланяйте на разума и на интуицията си.

Съвпад Венера–Лилит

Ако сте влюбени, споделете чувствата си, а ако имате намерение да се разделите с партньора си, също говорете директно с него и не поддържайте заблудата, че отношенията ви продължават.

24 януари 2018 г.
Съвпад Меркурий–Плутон

Не се изненадвайте, ако прикриваните истини и премълчаните проблеми излязат изведнъж на светло, точно когато е най-болезнено за вас. Приключете незавършените задачи и тегнещите ви отношения. Заемете се само със задачи, които ви дават сигурност за вашето бъдеще. Не споделяйте тайните си. Изпълнени сте с любопитство и жадни за знания, които ви потапят в дебрите на човешката душевност. Способни сте да преодолеете всички трудности. Реагирате рязко на опит да бъдете подчинени.

Опозиция Венера–Лока Фортуна

Стремеж да сключите брак по сметка, обзел ви, за да се докажете пред някого, няма да ви направи щастливи, а страданията в брака и невъзможността да се разведете ще провалят живота ви, ако допуснете аспектът да повлиява личния ви живот.

26 януари 2018 г.
Марс в Стрелец

Приемете мнението на околните. Не си внушавайте, че само вашето е правилно. Не е изключено да грешите. Не допускайте да се самозаключите в теснотата на своята житейска философия и половинчато възприемане на действителността, за да не се окажете извън нея.

Съвпад Слънце–Венера

Отново ви се живее за собствено удоволствие, дори и с цената на много романтични и любовни връзки, но кой ли го е грижа за последиците, кармата може да е милостива... надали!

28 януари 2018 г.
Квадратура Меркурий–Уран
През целия ден се чувствате не на мястото си. Изпълнени сте с желание да спорите заядливо, затова сте неразбрани, а колегите и приятелите ви не желаят да общуват с вас. Въпреки това точно днес е моментът да спечелите сърцето на мечтаната половинка. Не го пропилявайте.

Секстил Меркурий–Юпитер

Не бива да хвърчите из облаците на собствената си фантазия. Слезте на земята и задължително ще намерите пътя към успешната си професионална реализация. Винаги се съобразявате с чуждото мнение, но не се доверявайте, без да сте убедени, че е правилното.

30 януари 2018 г.
Опозиция Слънце–Северен Лунен възел

Имате да чистите негативна карма, а днес е настъпил поредният подходящ момент да направите крачката. Създайте положителна или поне неутрална карма с хората, с които сте допуснали влошаване на отношенията си. Трудно е, но полезно за вас.

Опозиция Венера–Северен Лунен възел

Аспектът предупреждава, че чувствата, които пламват неочаквано при случайно запознанство, изискват да сте внимателни. Партньорът ви може да е свързан с вас от минало прераждане, но с негативни кармични отношения, които имате да чистите или уравновесите, уви, далеч не задължително под знака на щастлив съвместен живот.

31 януари 2018 г.
Пълнолуние в Лъв

Държите се горделиво и надменно и се чудите защо околните ви избягват. Смирете се и ще усетите обичта им и ще блестите във вашата ярка и неповторима светлина.

Марс в Стрелец

Приемете мнението на околните. Не си внушавайте, че само вашето е правилно и не го налагайте с агресия. Не е изключено да грешите. Не допускайте да се самоизолирате заради проява на тесногръдие и половинчато възприемане на действителността.

{* *} {literal} {/literal}