1 – 8 януари 2017 г.
Меркурий е ретрограден в Козирог

Сякаш от нищото, дори и при оптимистите се засилва песимизмът и черногледството. Ако допуснем да виждаме само лошото в живота и негативните черти на хората, ще се сблъскаме с отчуждението на околните и трудно ще си върнем тяхното доверие в обозримо бъдеще. По-лабилните ще изпаднат в депресия и ще потърсят начин за бягство от реалността.

1 януари 2017 г.
Съвпад на Марс с Нептун

Мнозина са презаредени с енергия и желание за удоволствия. Товарят се с повече задачи, отколкото са в състояние да свършат, само за да блеснат и се докажат, но умората ще ги срине неочаквано, а страданието от невъзможността да свършат работата си ще затормози тяхната психика. От напрежението може да си докарат здравословен проблем.

1 януари 2017 г.
Тригон на Луната с Юпитер

Аспектът ни превръща в оптимисти и ни подтиква да крачим уверено в живота си, сигурни, че всеки може да вземе от него най-доброто, но не и даром.

1 януари 2017 г.
Секстил на Луната със Сатурн

Разчитаме на хората около нас, а и те на нас. Гоним с търпение задачите си и помагаме на всеки потърсил подкрепата ни, но не бива да правим непоискано добро.

2 януари 2017 г.
Квадратура на Луната с Лилит

Противопоставянето на чувствата и емоциите с желанието да се вреди на околните чрез пособията на незримия свят и енергийно въздействие ще накаже изкушилите се, защото стореното зло ще се върне върху тях.

4 януари 2017 г.
Съвпад на Луната с Хирон

Аспектът развива не само интелекта, но и интуицията. Засилва зависимостта от лунните фази. Предпазливостта е задължителна, защото усещането за дисхармония и слабост може да причини вътрешни страхове, силни мисъл-форми и мании, които да доведат до тежки последствия, а емоциите са неочаквани и мощни до крайност.

7 януари 2017 г.
Съвпад на Слънцето с Плутон

Аспектът подтиква неуверените в себе си, но подвластни на огромно его без покритие хора към изява на себичност, мнителност и недоверие, крайна самостоятелност. Не позволяват контрол върху живота си. Не се спират пред нищо, за да постигнат целта си. Справят се блестящо, но по-често с цената на нечие страдание.

7 януари 2017 г.
Опозиция на Венера с Лунен възел

Чувствата и личните отношения са поставени на карта, защото, от една страна, в деня е възможна среща с кармична половинка, а от друга, невъзможността да бъдат изразени истинските емоции е причина за отдалечаване дори и при мощно сексуално привличане. Бракът е карма, но липсата на готовност може да е причина да бъде пропуснат този шанс.

10 януари 2017 г.
Квадратура на Слънцето с Уран

Гледате на живота като на детска игра и грешите. Липсва ви предпазливост. Склонни сте да избързвате и да действате импулсивно. Променете се, за да си спестите провалите, разочарованията, които търпите заради предоверяване на неправилно подбрани приятели.

12 януари 2017 г.
Пълнолуние в Рак

Каквито и отговорности да поемате, не ги пречупвайте през личните си интереси. Физическите ви сили са отслабени за разлика от интелектуалния ви потенциал.

12 януари 2017 г.
Квадратура на Слънцето с Юпитер

Примирете се с факта, че успехите не идват на мига. Работете, вместо да се тревожите, че щастието не каца на рамото ви. Всяко нещо идва с отреденото му време, това важи и за вас.

12 януари 2017 г.
Меркурий в Козирог

Поставете си ясни цели и тръгнете към тяхното осъществяване. Меркурий ви помага чрез директното си движение. Бъдете дейни, за да постигнете планираните цели и завършите в срок задачите си.

17 януари 2017 г.
Съвпад на Марс с Хирон

Изявена двойственост. Засилва се агресията и желанието за противопоставяне, но в същото време сте в състояние да накарате и най-кръвожадния индивид да се почувства отговорен към някого и да усети обичта в сърцето си. Дарете добро поне на един човек и то ще ви се върне.

19 януари 2017 г.
Квадратура на Марс със Сатурн

Животът ви ще върви в своя естествен ход, ако сте спокойни и слушате разума си. Не го ли направите, се сърдете на себе си, че вместо да градите, рушите.

25 януари 2017 г.
Съвпад на Венера с Хирон

Развива усета към красивото дори и при хора, лишени от него. Повлиява чувствата в две крайности – на безгранична чувствителност, състрадание, потапяне в емоциите на околните, но и на силна агресия, задоволяваща първичните инстинкти.

27 януари 2017 г.
Квадрат на Венера със Сатурн

Напразно мислите за брак и успех в живота. Рано ви е, ако не сте семейни или не е отпаднала Съдбовната ви забрана за брак. Сполуката ви спохожда в по-късни години, включително и в брака.

28 януари 2017 г.
Новолуние във Водолей

Не казвайте „това не е нормално“ всичко е възможно и всичко, което ви се случва, дори и извън рамките на приетото за нормално ви носи някаква полза.

29 януари 2017 г.
Съвпад на Меркурий с Плутон

Изпълнени с любопитство и жадни за знания, се потапяте в дебрите на човешката душевност. Далновидни и предприемчиви, преодолявате трудностите. Не обичате да бъдете подчинявани.

31 януари 2017 г.
Квадратура на Луната със Сатурн

Изявено груби сте. Сами викате разочарованията и нещастните ситуации в живота си.

{* *} {literal} {/literal}