1 - 13 август 2016 г.
Сатурн е ретрограден в Стрелец
За мнозина ретроградното движение на Сатурн сигурно вече е изнервящо, защото е непосилно за тях да се примиряват с по-знаещите и да приемат градивната критика, особено ако цял живот са били самовлюбени, самоуверени, но посредствени, при това и на властови позиции.
Примери за поведение в резултат на ретроградността на Сатурн в Стрелец са ежедневни и обичайно са свързани или с остри и обидни думи към по-знаещите, или с агресия.

Август 2016 г.
Уран е ретрограден в Овен
Ретроградното движение на Уран в огнения Овен продължава, но отново ни носи полза, защото ни вади от летаргията и застоя дори и в горещия август. Ще намираме начин даже и по време на почивката си да подтикваме хората около нас към обогатяване с нови знания, но не бива да се ядосваме, ако не винаги успяваме и срещаме отпор.

Август 2016 г.
Плутон е ретрограден в Козирог
Не преживявайте разделите с приятели или любими хора драматично, ако се случат в този период, защото те са част от пречистващите отношения и общия ви кармичен товар. Приемете ги с облекчение.

Август 2016 г.
Хирон е ретрограден в Риби
Забравете рискованите начинания и инвестициите, забравете желанието си с лекота и без труд да печелите парите си, защото липсата на отговорност към вас самите и към околните ще бъде възмездена със Съдбовно наказание.

2 август 2016 г.
Новолуние в Лъв
От една страна, ще се стремим към добронамереност и човечност, от друга, не бива да допускаме да ни използват, защото ще се почувстваме наранени и ограбени от хора, на които сме подали ръка и сме дарили частичка от сърцето си, а те не са оценили стореното. Ще се чувстваме наранени, ако не ни ценят така, както заслужаваме въпреки проявения от нас професионализъм, както и ако ни пречат да заемем полагащото ни се място в обществото. В наша полза е да застанем на точното място в точното време, за да грабнем мига на успеха.

2 август 2016 г.
Марс в Стрелец
Аспектът ни зарежда с енергия за действие. Ще имаме срещи и познанства, които оставят трайна полезна следа за нас. В наша полза е да се съобразяваме с мнението и желанията на околните, а те ще ни помогнат да следваме уверено пътя си и дори на моменти ще чистят препятствията пред нас, при това не само в този ден.

5 август 2016 г.
Венера в Дева
Мърморене, търсене на несъществуващи негативни черти в хората, тази е орисията на всички нас в този ден, но особено изявена е при родените в Дева! Вторачването в ненужни детайли ще е засилено до крайност. През деня ще говорят само за пари и ще се ядосват, че няма как с магическа пръчка да бъдат спечелени днес, на мига.

6 август 2016 г.
Квадратура на Меркурий със Сатурн
Склонността на мнозина да се крият в тълпата и да се страхуват от успеха заради притеснението да не се провалят ще е причина за напрежение в отношенията. Аспектът тормози предимно не¬стабилните и несигурните в своята правота хора, които отказват да повярват в себе си и трудно приемат градивната критика.

7 август 2016 г.
Квадратура на Венера с Марс
Ако сте уверени в себе си, тръгнете в избраната посока без колебание. Ако имате проблеми в този ден, то е, защото си ги създавате сами, обсебени от съмнения във верността на всички хора около вас, при това без причина. Надмогнете ревността си и ще си спестите неочаквани скандали.

7 август 2016 г.
Опозиция на Меркурий с Нептун
Възможно е да се появят малки камъчета, незначителни проблеми, които да спрат устрема ни. От нас зависи да не сме дребнави, да притъпим емоцията и да избегнем загубите. Доверчивостта в този ден ни вреди.

13 август 2016 г.
Квадратура на Венера със Сатурн
Аспектът дарява приемлив успех, но не и щастие в любовта. Мечтите за голямата любов, ранен брак и бърз възход в живота са илюзорни. Сполуката ви спохожда, когато й е дошло времето. Имайте търпение.

13 август 2016 г.
Опозиция на Юпитер с Хирон
В този ден забравете мечтата за кариера и материален просперитет, за да си спестите душевните страдания. При постигнат случайно връх падането е бързо и неочаквано, а душевните рани се лекуват трудно и докато зараснат, рискувате да пропуснете новите шансове.

14 август 2016 г.
Опозиция на Венера с Нептун
Може да се окаже, че сте се заблудили в качествата на някого и мечтата за съвместно бъдеще се е изпарила. Не се ядосвайте. Ще имате нови срещи. Приемете случващото се като предпазващ ви Съдбовен знак, за да не страдате години в нещастна връзка или проблемен брак. Бързо ще забравите разлъката и страданието, ако осъзнаете, че имате отлични възможности за запознанства.

16 август 2016 г.
Съвпад на Венера с Лунния възел
Не са изключени Съдбоносни срещи не само в личен, а и в делови план, които не бива да подминаваме, дори и ако запознанството е на плажа по време на почивка. Не хлътвайте в случайни интимни връзки, ако сте самотни и търсите разнообразие само защото изпитвате силно сексуално привличане, а се стремете в този ден към чистота в любовните отношения.

18 август 2016 г.
Пълнолуние във Водолей
Внимавайте, защото крачката от егоцентричност към ексцентричност е много малка, но с огромно значение за вас. Раздавайте помощта си, ако е поискана, за да не страдате от проблеми, свързани с дареното непоискано добро. Преценявайте добре хората, които допускате до себе си, защото сте склонни да се предоверявате.

22 август 2016 г.
Съвпад на Меркурий с Юпитер
Съвпадът орисва на огромни постижения, особено в областта на изкуството. Поднесените в деня идеи с лекота ще се превърнат в реално достижение. Целите трябва да се гонят с упоритост независимо от препятствията. Умереността и приемането на полезните съвети също носят полза.

24 август 2016 г.
Съвпад на Марс със Сатурн
Ако в този ден проявим импулсивност и непредпазливост, ще затънем в дебрите на проблеми заради грешки, от които трудно ще се измъкнем с цената на много усилия и загубено време. Съветът ми е да бъдете предпазливи, съобразителни и прозорливи. Да не предприемате каквито и да било действия, без добре да ги премислите. Не бива да се гневите и да проявявате агресия.

26 август 2016 г.
Квадратура на Марс с Нептун
Дори детайлно планираните цели могат да претърпят промяна. Аспектът ни казва, че не бива да се вкопчваме в плановете си като в нещо необратимо, защото промените може да са в наша полза. Способни сме да отхвърлим много задачи, ако не се впечатляваме от действията на околните и от странични дразнители.

28 август 2016 г.
Съвпад на Венера с Юпитер
Впечатляваща е осезаемата сърдечност и топлината, която струи от мнозина. Да бъдат умерено щедри, ако искат да са щастливи в брака и любовта и да бъдат желани служители и приятели. Успехите и признанието съпътстват всички хора, но в различна степен.

29 август 2016 г.
Съвпад на Меркурий с Венера
Началото на новата седмица може да ни донесе успех, положителни промени и приятни новини, както и неочаквани, но заслужени похвали. Нашата самоувереност няма да пречи на желанието ни да сме полезни. Предупреждавам, че поисканата помощ може да бъде дадена само ако е заслужена. Мнозина през този ден ще са обект на използване.

{* *} {literal} {/literal}