На 3 август Юпитер образува квадрат със Сатурн и ни помага да направим крачката към множество успехи.

На 4 август Венера отново е в съвпад с Юпитер и ни помага да осъзнаем силата на чувствата си, въпреки ретроградното й движение в Дева, да преценим дали да продължим отношенията си и дали ще бъдем щастливи или е настъпил мига да търсим ново щастие.

На 5 август Венера образува квадрат със Сатурн и ще е причина да се върнем към неотдавна отминалите години, когато сме имали партньорства, но сме приключили отношенията. Спомените ще са свързани с хубавите мигове. Въпреки това не бива да се вкопчвате в тях, за да не блокирате движението си напред, към вашето по-добро бъдеще. Миналото няма как да се върне нито да се окаже във вашето бъдеще.

На 9 август с прехода на Марс в Лъв ще имате отлични възможности за изява.

На 11 август с прехода на Юпитер в Дева е полезно да вървим към целите си с малки, добре преценени крачки. Не бива да се притесняваме да искаме помощ само защото мислим, че ще бъде наранена гордостта ни.

На 14 август настъпва новолунието в Лъв. Който си мечтае да властва, трябва да го заслужи и да се докаже.

На 20 август Меркурий е в опозиция с Хирон и изисква от нас да сме предпазливи и добре да обмисляме действията си.

На 22 август Слънцето е в квадрат със Сатурн и позволява да предприемем осъществяване на дългосрочни инвестиции, които ще са успешни. Не пропускайте да се доближите до вашия звезден миг.

В периода 25-27 август Лилит и Меркурий преминават във Везни и са в съвпад с Лунния възел от 28 август. Изискват да открием отговорите на съдбоносни въпроси не само за нас самите, а и за човечеството и света. Честните разговори и признаването на грешките водят към добруване.

На 27 август Слънцето е в съвпад с Юпитер и ни позволява да печелим с лекота.

На 29 август пълнолунието в Риби и ни налага отново предпазливост, като не допуска да се заравяме в ненужни детайли и сами да си търсим несъществуващи проблеми.