Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на стабилизация и хармония в отношенията, когато е за предпочитане да внимава с непланираните начинания.

Януари е месец, който й позволява да се обогати с полезни знания и да поднесе новите си идеи за развитието на столицата. Съветът ми е да го стори преди 6 или след 26 януари заради ретроградното движение на Меркурий, за да намерят прием и осъществяване. В промеждутъка от двадесет дни всички подписани договори обещават бъдещи проблеми. Периодът е подходящ за разговори, анализ и поправка на допуснатите грешки както в личен, така и в професионален план.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова е в лична година на стабилизация и хармония в отношенията.

Снимка: Ладислав Цветков

Първият месец на годината й позволява да стабилизира позицията си на министър на вътрешните работи и да налага идеите си с лекота. Идва моментът на пропукване на негласното противодействие срещу нея. Начинанията са нежелателни. Предложенията, ако бъдат приети, трябва веднага да бъдат осъществени или отложени за февруари заради ретроградното движение на Меркурий. Споразумения, подписани между 6 и 26 януари, може да се окажат в нейна лична вреда, накърняваща професионалния й авторитет през следващия месец.

Председателят на парламента Цецка Цачева е в лична година на ново начало и успешни начинания.

През януари е необходимо да е по-сдържана и премерена от обичайното в изказванията си. Да прецизира в детайли всяко свое действие, да е умерена и тактична, дори и когато нарочно се опитват да я провокират, защото някоя случайно подхвърлена реплика може да се окаже препъникамък за нея в последното тримесечие на 2016 г. Заради ретроградното движение на Меркурий в периода 6-26 януари не бива да надскача възможностите си в професионален план. Съществува предпоставка да бъде подведена и да защитава вредни за България позиции.

Лидерът на БСП Михаил Миков е в личната година на нова среда, запознанства, срещи и разговори.

Снимка: Ладислав Цветков

През януари го очакват трудности, породени от странични фактори. От него се изисква да бъде умерен, да се осланя на рутината и натрупания опит. Да не взима прибързани решения за сливане с други леви партии, което може да се окаже във вреда не само на БСП, а и на неговото бъдещо място в редиците й. В периода 6-26 януари, когато Меркурий е ретрограден, не бива да се доверява на казаното от неговите подчинени и съратници и да подписва уж печеливши, но всъщност губещи споразумения. Начинанията са забранени.

Лидерът на ДПС Лютви Местан е в личната си година на материална стабилизация и кармична разплата.

Снимка: Ладислав Цветков

През януари е обладан от неконтролируеми емоции, затова от него се изисква да е особено внимателен при разговори, дори в неформална обстановка, и изяви от парламентарната трибуна, защото рискува да си създаде врагове сред хората, които го подкрепят, или думите му казани, забравени, но записани, да се използват в негова вреда. Възможни са неприятни обрати в случай на несъобразяване с изискванията на ретроградния Меркурий в периода 6-26 януари.

Вицепремиерът Томислав Дончев е в лична година на трудности, породени от странични фактори.

Януари му позволява да предприема дори рисковани промени и пътувания зад граница, като изисква от него да е максимално активен, за да си гарантира успех, възход и удовлетворение от постигнатото през следващите девет месеца от годината. Въпреки това, каквото и да договаря, не бива да подписва спогодби, свързани с България, в периода 6-26 януари заради ретроградното движение на Меркурий, защото ще се окаже, че привидно носещи ни полза, са изцяло във вреда на държавата. Да се предпазва от провокации, каквито няма да липсват.

Премиерът Бойко Борисов е в лична година на емоции, изискваща да завърши всички изостанали задачи от изминалите девет години.

Снимка: Ладислав Цветков

Въпреки че януари за него е месец на ново начало, го съветвам да не прави импровизирани изказвания за международната обстановка заради предпоставката за бъдеща вреда за правителството. Дори и да са планирани разговори на междудържавно ниво, препоръчвам да бъде избегнато подписването на спогодби, свързани с участието или неучастието на България в мероприятия, отнасящи се до мигрантите, особено в периода 6-26 януари, когато Меркурий е ретрограден. Колкото по-рядко се появява и говори пред медии, толкова по-добре, защото на подвеждащи въпроси ще дава неправилни отговори.

Президентът Росен Плевнелиев е в личната си година на емоции и завършване.

През януари има възможност да постави успешно начало на нови договаряния и подписване на споразумения, но ретроградният Меркурий спира устрема му в периода 6-26 януари. Всяка негова дума да е добре премерена, а не подвластна на любовта или омразата му към друга държава. В този период е длъжен да не застава на нечия страна, свързана с международната обстановка, защото така му харесва или защото някой го притиска. Историята може и да е снизходителна към него, ако до края на мандата си избягва публичните изяви, излагащи България.

{* *} {literal} {/literal}