Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в лична година на анализ и себеанализ, позволяваща му да наложи идеите си с лекота.
През май е в месец на нови запознанства, на смяна на средата или обогатяването й с нови хора, които обаче може да се окажат прикрити врагове. Ако разчита на нови хора по време на предизборната кампания, рискува да допусне грешки и да занижи резултатите на ГЕРБ на изборите за евродепутати. Съветвам го да взима бързо изпълними решения, а да отложи за юни след рождения си ден, тези в дългосрочен план, за да избегне кармичната разплата и проблемите през следващата си лична година.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е в личната си година на ново начало, когато не бива да е прибързан и е длъжен добре да обмисля думите си. Месец май му позволява да постигне стабилност в личен и професионален план и хармония в отношенията, което за него е задължително изискване на работното му място. Идват избори и е в негова полза да внимава с думите, които изрича от парламентарната трибуна, за да не създава конфликти между депутатите от различните парламентарно представени партии. От него зависи дали ще печели или губи доверие.

Снимка: Ладислав Цветков



Лидерът на ДПС Лютви Местан е в личната си година на стабилизация, в която ще жъне резултатите от всички свои предходни действия. През май е в негова полза да не е прибързан, да обмисля добре действията си, да не се опитва да наставничи и да надскача възможностите си, както и дадените му правомощия като лидер на ДПС. Да не забравя, че и от неговото поведение зависи представянето на изборите на ДПС. Денят на изборите за него е емоционален. Трудно ще контролира думите си, поради което му препоръчвам, доколкото е възможно, да избягва медиите.

Продължава >>

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на глобални промени, която изисква да е максимално активна и да гони с упорство целите си. През май е в месец на емоции, които ще й бъде трудно да овладява, особено ако са свързани с близки хора или пък блокират плановете й на кметския пост. Не бива да се притеснява, ако нарочно се опитват да я дискредитират или да й налагат ограничения, защото по този начин ще осъзнае кои хора е време да отдалечи от себе си, защото са нелоялни партньори и сътрудници.

Президентът Росен Плевнелиев е в личната си година на себеанализ и анализ до рождения си ден, а след това навлиза в година на материална стабилизация и кармична разплата. Месец май до рождения му ден изисква от президента да  внимава какви хора допуска до себе си, да не се обгражда с лицемерни съветници и да дава веднага отговор на питанията на граждани и медии във връзка с неговите отговорности. След рождения си ден влиза в месец на трудности, породени от странични фактори. Начинанията са забранени, независимо дали са в личен или делови план. Да бъде внимателен както с изказванията си, така и с поведението си заради опасността от повратно тълкуване и проблеми.

Лидерът на БСП Сергей Станишев до 5 май е в лична година на анализ и себеанализ и на осъзнаване на грешките, които е допускал, след това навлиза в лична година на материална стабилизация и кармична разплата. До 5 май, само за няколко дни, е в състояние да се обгради с хора, които целят да му вредят, но докато го осъзнае, ще е вече в месеца си на трудности, породени от странични и неочаквани фактори. В проб¬лемния му месец е и датата на изборите. Съветът ми е категоричен. Да преценява добре думите си, защото ако си спечели още врагове в годината си на кармична разплата, трудно ще претвори отношенията си с тях в положителни и сам ще си докара допълнителни емоции и неприятности в личната си година на приключване след 5 май 2015 г.

Министър-председателят Пламен Орешарски е в година на контакти, на запознанства, на срещи с хора, които не винаги са подходящи. Пламен Орешарски е в месец на материална стабилизация и кармична разплата. Срещите му на междудържавно ниво, на пръв поглед полезни, може да се окажат проблемни за България в дългосрочен план, ако той като премиер очаква някой друг да формира професионалната му позиция за случващото се по света. Има горчивия опит на предишни премиери на България, които по същия начин дадоха неправилни реакции, свързани с други държави, а сега България сърба надробеното от тях.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на нови контакти и нова среда.
За него месец май е, от една страна, на материална стабилизация, а от друга – на кармична разплата, която ще е както с избирателите – симпатизанти на АТАКА, така и с неговите съпартийци, но и с България. В негова полза е да внимава с изказванията си, за да не си печели неприятели, които постепенно ще се превърнат в негови непримирими кармични врагове и ще му вредят с изключителна настървеност през следващите девет месеца. Тази вреда ще се прехвърли и върху партия АТАКА и ще даде своето негативно отражение при следващите парламентарни избори.

{* *} {literal} {/literal}