След девет години отново попадаме във властта на Луната. Нощният ни Светлик формира нашия характер, емоциите ни, помага ни да творим, но и ни наказва, когато сме пасивни и отказваме да се пригодим към обществото и средата, в която сме се родили и се развиваме. През 2018 година ще сме подвластни на нашите спомени – от детството и до настоящето. Добри или лоши, те са оставили ярка следа в живота ни и са ни наложили правила, които ще улеснят битието ни, ако ги спазваме, или ще вгорчат дните ни, ако им се противопоставяме, не ценим авторитетите и пренебрегваме компромиса, дори когато ни е от полза. От проблемите и кризите – лични, професионални, душевни, ще се излиза бавно, до степен на отчаяние за слабите по характер хора. Влиянието на Луната през 2018 година засилва неимоверно желанието ни да общуваме, дори да сменим изцяло средата си. Най-облагодетелствани по пътя към успеха през тази година са родените в Рак и всички, които имат Луна или асцедент в този зодиакален знак, управляван от Луната.

Хората, родени под влияние на вибрация 2, 11, 20, 29, във всеки от дванадесетте зодиакални знака, са подпомогнати от фазите на Луната, която им позволява с лекота да градят възходяща професионална кариера, ако спазят само две изисквания. Първото е при нарастваща Луна да надмогнат своята колебливост, защото се засилва тяхната интуиция,  умение да творят и да гонят нови върхове. Второто е при намаляваща Луна да си наложат умереност и търпение, да не са прекалено дейни, за да избегнат преумората, депресията и проблемите със здравето.

Годината на Луната ще възстанови на подсъзнателно ниво спомените за натрупани знания в нашите минали прераждания, чрез които ще изявим свои неподозирани дори и от нас качества.

По-емоционалните и чувствителни представители на зодиака ще бъдат изпълнени с прекомерно състрадание към изпадналите в беда, към болните и социално слабите, но в годината на Луната не бива да правят непоискано добро само защото слушат гласа на сърцето си, за да не си спечелят врагове сред хората, на които са се раздавали безрезервно.

Ето какво ще донесе новата 2018 година на България:

2018 година повлиява България, а и света чрез вибрация 2. От една страна, тя е носител на колебливост, неувереност, такт, търпимост и към несгодите, дори овчедушие. От друга, заради фазите на Луната хората се колебаят на какво да дадат предимство в живота си – на духовното или материалното, на професионалната кариера или на личния живот и брака. Равновесието трудно ще бъде постигнато дори и от решителни и волеви хора. През 2018-а дори и да искаме, Луната няма да ни позволи да оставяме проблемите си разрешени наполовина или да ги загърбваме с надеждата, че някой друг ще ги приключи вместо нас. Няма да е лесно за мнозина да си наложат умереност в думите и действията, да работят спокойно и да не си създават врагове, които ще превърнат в кармични заради опитите да доказват постоянно правотата си, особено когато знаят, че грешат. Съсипали не само себе си, а и живота на хората, с които споделят дните и нощите си, ще се окажат самотни и нещастни, но само по своя вина. Разпиляването в различни занимания е недопустимо, защото реенето без цел и посока ще се превърне в голямо разболяващо разочарование в края на годината. Всеки опит за едновременното осъществяване на няколко цели води към провал, който може да е непоправим заради засилената склонност в годината на Луната към бягство от отговорност. През 2018-а безсилието ще ражда омраза, избуяла до недостижими висоти към властимащите от изпадналите от Народното събрание формации. Ще се наложи да се примиряваме често с трудности, които бавят изпълнението на поставените задачи, но забавянето, повлияно от фазите на Луната, с които през 2018 година е добре да се съобразяваме, е в наша полза. Капаните, към които ни тласкат с примамливи обещания, уви, водещи до провал, ще са много. От нас зависи да сме предпазливи и прозорливи, за да натрупаме нов опит и знания, които през втората половина на годината ще сбъднат и най-невъзможните ни мечти. За да си спестим проблеми и лични драми, водещи до депресивни състояния, е необходимо да бъдем точни в преценките си за заобикалящата ни действителност и за всички предложения. Дори всичко да е пределно ясно съветвам да се прави неколкократна проверка особено в професионалната сфера. Защо е необходима такава предпазливост, създаваща параноя? Защото загубите допуснати през първата половина на годината трудно ще бъдат възстановени или няма да бъдат и ще повлекат към фалит не малко частни лица и фирми.

Не бива да виним годината на Луната, ако българи продължават да заминават зад граница, защото причината този път ще е породена от бягство от омразна среда и от търсене на лекото, което може да се окаже къртовски труд, болезнен дори, но пък платен, а след това, като се върнат, ще демонстрират богатство, но колко дълго? Ако тези хора осъзнаят, че и у нас могат да сменят средата си и има работа за тях, ако съумеят да си направят фирма и да развият свой бизнес, за да си спестят униженията в чужбина, които остават скрити за близки, роднини и приятели – важното е да им завиждат за спечелените пари, ще живеят в хармония със себе си. Такава възможност позволяват февруари, март, април, юни, август, октомври, ноември и декември. Избор богат, стига да има желание за този премерен „риск“.

Ако ни се струва, че сме натоварени с прекалено много задължения, ако имаме усещането, че ни използват и ни лишават от почивка и право на личен избор, ако вредим с преумората си на нашето здраве, е време да сменим средата си, професията си, начина си на живот, за да не се окаже, че сами сме съкратили дните си.

От средата на юни, особено след като Слънцето навлезе в Рак и Луната властва с цялата си мощ над своя знак, семейните имат възможност да изяснят проблемните си отношения, да осъзнаят силата или липсата на чувствата си, да си дадат отговор ще съхранят ли брака си или той е необратимо съсипан. Необвързаните да не се надяват, че Съдбата ще им поднесе мечтаното партньорство за щастлив брак, а да спазват Съдбовните си изисквания, да не бягат от запознанства, да преценят дълбоко в себе си какво очакват от семейния живот и ще получат заслуженото.

Не бива да губим време в търсене на оправдание за неволите и страданията си, вместо да ги преодолеем и да продължим напред. Влиянието на Луната ще е причина за страхове у наши политици, когато налагането на идеи и етични норми противоречи на тяхната житейска философия. Реакцията ще е омраза и опит за дестабилизиране на управлението. Хаосът отстъпва на реда, което плаши мнозина, свикнали повече от четвърт век да живеят безнаказано, ловейки риба в мътна вода, която за свое удобство сами за размътили.

Ако сме умерени, постоянни, честни, почтени, търпеливи, ще бъдем галеници на Съдбата, дарени с благата на живота, удовлетворено крачещи напред, към Новата 2019 година.

{* *} {literal} {/literal}