Дойде февруари, а сякаш снощи друснахме новогодишното хорце. Докато се огледаме, и 2018-а ще е спомен. А колко се вайкаха водещите по някои телевизии как сме били изостанали с подготовката за европредседателството. И то дойде с добри думи за България. И договорът с Македония беше ратифициран в техния и в нашия парламент, въпреки че някои „много сведущи“ по темата само дето не се клеха, че това няма да се случи. Лети времето сякаш е неуловим лъч Светлина и докато отброяваме настоящето, в спомени ще минат две лета и ще броим левовете в евро. Тогава – пак протести срещу правителството, позволило гордият български лев да иде в историята и да остане ценност само за колекционерите. Отсега си заделете по-новички български монети и банкноти, че да имате какво да показвате на внуци и правнуци. Ще кажете – бял кахър. Другото е страшно. Какво да прави още отсега бедният български народ със скромните си спестявания, които домакинствата само до ноември 2017 са спастрили в размер на близо 47 милиарда лева. Кой знае с колко ще нараснат след две години. Както се казва, на Германия кредити с изгодна лихва можем да даваме. Мислете, спестовници, да не се вайкате, когато кукувичката на промяната оповести часа на еврото.

Така е по план, а битието все гледа да ни изненада с някоя неочакваност, за която сме убедени, че е минало, а тя – жилава, не се дава, иска си мястото под слънцето, а не редове в историята.

От поколението съм, което предпочита да чете вестници. И така към средата на януари на вестникарската сергия при градинката „Кристал“ познайте какви два вестника бяха изложени. Няма да се сетите. Купих си ги. Единият беше в. „Работническо дело“, орган на ЦК на БКП, нали помните – „Пролетарии от всички страни, съединявайте се“. Мислех си, че този вестник е спрял да излиза, когато го прекръстиха на „Дума“. Вестникът ни информира, че Сталин е наше знаме в борбата, а светът на капитала се тресе. Стреснах се, огледах се, примъкнах се на закътано място, че от това тресене да не падне нещо върху главата ми. Нали България вече мина на страната на капитала, загърбила светлото социалистическо бъдеще.

Вторият вестник, за който дадох 50 стотинки, беше „Комунистическо дело“, орган на БКП, илюстриран със сърпа и чука, естествено в червено, който ни осведомява, че Червената армия опазва България цяла (къде сте, историци) и разказва за честванията на сто години от Октомврийската революция. Да, комунизмът си отива, но не си е съвсем отишъл, след като 28 години след десетоноемврийската смяна на властта подобни вестници са общодостъпно четиво, за което можеш да се абонираш в пощите.

Да погледнем сега към предупрежденията на годината. Този месец ще ви дам есенцията на всичко, заложено в настъпващата година на Земното куче, която започва на 15 февруари 2018 г. Мнозина от вас имат моята годишна книга „Астрологичен хороскоп 2018“, в която подробно съм описала какво носи годината сама по себе си, както и на всеки от дванадесетте зодиакални знака съгласно източния зодиак. Сега само ще заостря вниманието ви за най-важното, през което ще минем, за шансовете и опасностите през следващите дванадесет месеца до началото на февруари 2019 година.

От нас се иска да сме прозорливи, защото ще бъдем склонни на добронамерена наивност и доза инертност. Да крием емоциите си, защото ще ги изявяваме често не на място в личен и професионален план и така ще допуснем да бъдем манипулирани, използвани и да ни се вреди. Да забравим мекотата в поведението. Заради изява на добродушие дори от хората, на които е чуждо, нерядко ще ни вземат за глупаци и наивници. Прекалената чувствителност може да ни разболее.

Кучето е носител на справедливост и разсъдливост, а тези качества са особено необходими и в личните отношения, и в професията. Тяхното влияние ще тласне към положителни промени, разкриващи нови перспективи, водещи към постижения, на които не сме се надявали. У мнозина, дори сред хората, на които не е присъщо, ще бъде изявена потребността за честност, коректност, почтеност в думите и делата.

И най-спокойно и дори безлично живеещият човек ще е подвластен на неочаквани събития. Бъдете готови за тях, за да не изпуснете птичето на късмета, кацнало на рамото ви, или да не се окажете изненадани от смазващи ви неприятности. Имайте си едно наум, че неочакваностите са възможни всеки ден, дори при хората с най-спокойно житейско русло.

Земното куче иска от нас да направим анализ на постиженията си, на пропилените професионални възможности, да осъзнаем грешките си и набележим план как да ги поправим.

От особено значение е да не пропускаме нито една, дори и привидно незначителна информация, разбира се, от достоверни източници, ако искаме да избегнем опасностите, в някаква степен да се предпазим от неочакваностите и да разберем от какво да се откажем, докато имаме време, за да ни заобиколят проблемите.
Тези са най-важните предупреждения за годината на Кучето, но колкото и да си казвате – да, ще внимавам, а и тези заложби изявени от Кучето, са доста типични, тъй че предпазливостта винаги я има, Властелинът на годината изненадва мнозина, като засилва упоритостта до самоцелен инат, заради който не малко хора, дори такива, при които инатът не е заложен, ще залитат от самоувереност до крайна колебливост, качества, силно повлияни и от Луната, властваща през 2018 година, която е основата на източния зодиак.

Критикарството ще се изяви в най-грозните си проявления. На преден план ще избликне негативното, злото, омразата и те до такава степен ще обсебят податливите им хора, че няма да се усетят как ще излязат извън реалността. Това предупреждение отправям към всички – мъже и жени, домакини и работещи, управляващи и опозиция. Хлътнете ли в мрака на омразата, по-малкият проблем е, че ще заживеете в собствен мисловен свят, разминаващ се с действителността. По-големият проблем е, че опасността да ви споходят неочаквани здравословни проблеми, изискващи сериозно лечение, е реална.

През тази година много тайни ще станат явни. Внимавайте какво криете, защото, колкото и да сте го скрили, някоя случайна неочакваност ще го извади на светло.

Мнозина, дори и добре прикривали се, ще покажат истинските си лица. Няма да са малко хората, чули за себе си нарицателното „предател“. Няма да са малко и хората, чиито имена ще бъдат свързани с получаване на нерегламентирани стимули, докато се изявяват като борци за правдата, но в нечий интерес. Кучето обича честността и ясните отношения, а не продажността, тъй че неочакваностите за някои дейци на перото и словото ще бъдат свързани с дискредитиране на името им.

Много приятелства, възприемани като такива, ще се разпаднат, защото са били лицемерни, а Кучето обича да е само в компанията на хора, които са искрени и взаимно имат какво да си дадат.

Всички хора ще предпочитат по-често да се затварят в дома си, ще се чувстват добре в самотата си, усещане, подсилено от влиянието на Луната.

Кучето засилва чувството за съжаление и чрез него желанието да помагаме на страдащите. Ще сгрешим, ако забравим, че доброто трябва да е поискано, за да не ни навреди и да не си спечелим кармични врагове. Съжалението ражда омраза, а съпричастността е тази, която ще ни помага с разума си да преценим дали ще дадем помощ¬та си на нуждаещ се или ще откажем.

От нас зависи в годината на Кучето да постигнем мечтаните признание, хармония, отлични приходи и да изживеем доволни от дните си следващите 12 години според цикъла на източния зодиак.

{* *} {literal} {/literal}