Песента "We are one" е написана от автора на музиката към "Замръзналото кралство" Кристоф Бек и 12-годишната му дъщеря. Клипът е дело на Йохан Сьодерберг, снимал музикални видеа за Дейвид Бауи, Бионсе и Мадона.

Точно в 11 часа българско време, когато шведската кралица Силвия даде старта на световната премиера на клипа към песента "We are one", в София започна пресконференцията по повод Международния ден на децата с рак.

Българското сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" се похвали с напълно безплатен дневен център за възстановяване, където малчуганите и родителите могат да работят с психолог, да се социализират отново след дългата болнична изолация или да намерят подкрепа от хора, преминали през същото изпитание.

Голямата амбиция на организацията е създаване на специално оздравително селище в Опицвет, където деца от цяла България (а и от чужбина) да спортуват, творят или просто да събират сили. Подобни центрове са само осем в целия свят. Ентусиастите, които започват проекта преди пет години, до този момент са построили спортна площадка и място за игри, но от издигането на десетина къщички и здравно-възстановителен кабинет ги делят над 4 млн. лева, за които разчитат на добри и щедри хора.

Един от редовните спомоществуватели на сдружението "Деца с онкохематологични заболявания" е Виенският клуб, който за последните четири години е дарил 40 000 лева. Светлана Тилкова-Алена, която представляваше клуба на пресконференцията, апелира към гостите на Виенския бал отново да отворят сърцата и портмонетата си за невръстните болни и сърцато да се включат в наддаването на търга и в томболата. По традиция, приходите от тях, както и от кувертите за светското събитие на сезона, отиват за благотворителност.

Кампанията продължава на www.child4child.com, където децата ще продължават да разпространяват посланието на надеждата.