В края на май 2013 година Анджелина Джоли шокира целия свят с разказа си, че си е направила мастектомия от страх да не развие рак на гърдите. Актрисата от години живеела с постоянното притеснение, че може да последва майка си, която е починала от същата болест на 57 години през 2007 г. 

Лелята на Анджелина Джоли също е починала от рак на гърдата на 61 години, по-малко от две седмици, след като холивудската звезда обяви, че си е направила двойна мастектомия.

Основната причина за операцията е направеният ДНК тест, който показал наличие на дефектния ген BRCA 1. Според съвременните разбирания в медицината този ген е виновен за голям процент от наследствените заболявания от рак.

Съгласно изследването при Джоли възможността да развие тумор на гърдите заради дефектния ген е 87% и 50% това да се случи с яйчниците й. Според лекарите след операцията рискът е намалял на 5%.

„ЗА“ и „ПРОТИВ“

Реакциите от споделената от Джоли информация за отстраняването на млечните и жлези, както се изясни впоследствие, са двойнствени. Мнозина подкрепят звездата и оценяват постъпката й като смелост за подражание. Не са малко и негативните реакции.

Според американските лекари „едва 10% от жените имат ген BRCA 1. Не всички обаче развиват рак.“ Според други разкритието на Джоли е хитър маркетингов трик, за да върне вниманието върху нея и съпруга й, след като последните филми с тяхно участие се оказаха пълен финансов провал. Не е за пренебрегване и появилата се информация, че Джоли е получила 100 милиона долара хонорар от фармацевтична компания, за да провокира милиони жени по света да си купят същата ваксина, която тя е използвала. Единичната й цена е 3200 долара, според различни сайтове и периодичния печат.

Къде всъщност се крие истината?

Дали операцията е превантивна мярка от страх, дали е начин за натрупване на много милиони или комбинация от двете, няма да успеем да разберем от Анджелина Джоли.

Верния отговор ще ни даде нейният здравен хороскоп, допълнен със заложените лечими и нелечими кармични заболявания.

Анджелина Джоли
04.06.1975, 09.09 ч. PDT
Лос Анджелис, САЩ
родена в Близнаци
с асцедент в Рак

Влияние на Слънцето

Тази жена се нуждае от много разбиране и съчувствие. Не й е никак лесно да приеме сериозните отношения в една връзка, още повече че трудно се разделя с личната си свобода. Фантазията й непрекъснато я води към различни хоризонти и тя не иска да бъде спирана в своя полет. Кариерата е само спирка по пътя към мечтания мъж. Все търси любовта, но тази любов, която ще я свърже с мъжа идеал. Мъжа, който притежава всички мечтани от нея качества. Трудно й е да се примири с факта, че може и да не срещне своя идеал. Нуждае се от много съпричастност, за да успее да намери вътрешното си равновесие.
Въпреки че изисква от партньора си да гледа по-повърхностно на поведението й, тя е достатъчно толерантна към него, докато се усеща главната фигура в живота му. Старае се да създава красота в сивото ежедневие и е чудесна, весела майка за своите деца.

Естествено въздушният знак я прави променлива. Често, както е в добро настроение, тя се превръща в намръщена и страдаща незнайно за какво жена. Капризите й стават нетърпими и водят до разправии даже в едно хармонично съвместно съжителство.

Тя е щастлива, когато срещне мъжа, съгласен да я приеме такава, каквато е, да бъде толерантен, честен, открит и приятелски настроен към нея. Но и тогава ще е грешка партньорът й да се надява на вярност от нейна страна.

Опита ли се да я вкара в капана на постоянните ограничения и декларации за вярност от нейна страна, ще я изплаши и изгуби много скоро, защото неговото мърморене отново се приема като посегателство над личната й свобода.

За Анджелина Джоли сексът е от огромно значение и партньорът й трябва непрекъснато да й поднася изненади, за да й доставя удоволствие.
Звездите я предупреждават за възможността да има
няколко брака, докато срещне подходящия партньор.

Брак по сметка

Бракът й с Брад Пит, ако се стигне до него, ще е странен заради липса на сходими аспекти между тях. Въпреки забавянето и отлагането на фактическото сключване на брака той пак ще е прибързан и цели единствено материална стабилност и луксозен живот, който двамата заедно могат да си осигурят. Дори и с цената на странни и плашещи превантивни интервенции, водещи до осакатяване на нейното тяло.

Асцедент


Съчетанието на двата знака Близнаци и Рак засилва при Анджелина променливостта, типична за Слънцето в Близнаци. Ракът като изгряващ знак я кара да се стреми към надеждност и безопасност и я формира като по-малко безгрижна и безотговорна от останалите Близнаци. Асцедентът я дарява с повече чувствителност и емоционалност. Прави я зависима от настроението – нейното и на околните. Тя действа под влияние на внезапно обзелата я емоция, а след това започва да разсъждава и да се ядосва на действията си. Помни отговорностите си и се старае да запази връзките си с хората, които обича, без значение какво разстояние ги дели. Въпреки че много от контактите й носят разочарование, тя отново и отново се впуска в запознанства. Причината е в потребността й от обич и приятелство.

Често е капризна и мъчна за общуване. Околните трудно я издържат, защото не се съобразява с никого. Не понася самотата и изпада в самосъжаление, което е в състояние да й причини много незаложени й страдания и здравословни проблеми, нерядко с неочакван и даже нелечим край, само защото си ги е пожелала или предизвикала сама.

Опозиция Слънце – Нептун

Тази противоречива опозиция е причина за нейната честа неуравновесеност, комбинирана с нестабилност и нерешителност. Трудно успява да вземе решение сама, без някой около нея да я подкрепи. Липсва й самочувствието, че може да се справи добре със задачите си, което я тормози и й пречи да върви напред. Промяната е в нейните ръце и е въпрос на лично убеждение и желание, ако иска да си спести болестни прояви заради тези свои качества.

Лечими болести

В домовете на здравето й, в които са разположени лечимите болести, властват Рак, Стрелец, Водолей, Овен където е нейната Луна.

Лечими болести – влияние на Рак

Зодиакалният знак Рак, където е нейният асцедент, е причина за възможни проблеми със стомаха, черния дроб, пикочния мехур, червата, храносмилателните органи. Податлива е на напълняване, ниско кръвно налягане, запек, който трови организма й и я довежда до депресивни състояния. Много от болестите й са свързани с честите й периоди на депресии, в които е по-правилно да промени навиците си, а не личния си лекар.

Депресиите в комбинация с ежедневните опити да запази теглото си и да не напълнее, утежнени заради родените от нея деца и още веднъж усложнени заради осиновените, но не защото й е приятно да е многодетна майка, а за да спечели одобрението на обществото, може да станат причина за проблеми с гърдите и проява на раково заболяване. Тук е особено важно да се каже, че опасността е потенциална и това заболяване може никога да не се събуди.

Изискването е едно - Анджелина Джоли да осъзнае, че е необходимо да твори положителна карма и грижите за децата в дома й да е еднаква, без да прави разлика между родените от нея и осиновените. Ако се грижи като родна майка за шестте си деца, ще избегне нелечимата онкологична болест.

Проблеми със здравето, но не задължително с проявата на нелечими болести, може да създаде навикът й да прикрива слабостите и желанията си. Ако е искрена и не играе театър и в делника си, където актьорските й умения никому не са нужни; ако не вади непрекъснато на показ личния си живот и не споделя за здравословните си проблеми, след като вече е извършена интервенция за избягването им, при нея не съществува опасност да се разболее от рак, независимо дали е на гърдите или на яйчниците, освен при неосъзната натрупана негативна карма.

Съвпад Луна – Марс

Съвпадът я прави инатлива. Внушила си е, че истината се чува само от нейната уста и винаги е готова да отстоява мнението си с цената на всичко. Убедена е, че ако се впусне първа в атака, ще победи и правдата ще тържествува. Ето я причината за прибързаните й действия. Ако си наложи контрол над чувствата, няма да бъде нещастна, а и ще избегне потребността да си внушава болести, за да бъде съжалявана и обгрижвана. В противен случай ще живее в самота заради неконтролируемия си език и обидните думи, които е в състояние да лее без задръжки. Качества, които с годините ще се проявяват все повече и повече.

Съвпад Луна – Юпитер

Този съвпад е причината Анджелина Джоли винаги да достига до набелязаната цел. Въпреки че оптимизмът не й е чужд и се стреми нейният живот да бъде сред приятели, на които може да разчита, тя не забравя, че ежедневно трябва да изненадва обществото с нещо, било то и страдание на душата или на нейното тяло. Знае, че задължително ще получи съчувствие или внимание от мнозинството.

Квадратура Луна – Сатурн

Тази квадратура е причината да се отдава изцяло на страстите си в отношенията с противоположния пол, което също би довело до проблеми, ако в един момент започне да изпитва угризения на съвестта или я споходят разочарованията и нещастните ситуации в живота й, но предизвикани от нея самата.

Тригон Луна – Нептун

Тригонът е причината да е състрадателна, с лечителски способности, които може да използва, за да лекува собствената си психика и да не прибягва до крайности по отношение на здравето си.

Лечими болести – влияние на Стрелец

Заради влиянието на Стрелец, ако не навреди сама на здравето си, може да доживее до дълбока старост без сериозни заболявания. За съжаление завишената й емоционалност се отразява зле на нервната й система и може да стане причина за нарушено кръвообращение, проблеми с черния дроб вследствие на нервно напрежение, самовнушения, контузии.

При тази жена е противопоказана пластичната хирургия. Операцията на гърдите включва и последваща пластика, затова може да се окаже, че има усложнения дори и след много време, но не заради заложено злокачествено заболяване, а заради неспазените Съдбовни заложби.
В случая Стрелецът ни казва, че Анджелина е постъпила рисковано и уж се е предпазила от потенциално онкологично заболяване чрез направената операция, но всъщност си е гарантирала събуждането на други болести в своето тяло бъдеще време.


Квадратура Юпитер – Сатурн

Квадратурата я предупреждава, че само ако следва своята вярна житейска пътека, заложена от нейния рожден хороскоп, ще си спести здравословните проблеми. Ще спечели, ако се отърве от своя песимизъм, проявяващ се винаги не на време и не на място.

Лечими болести – влияние на Водолей

Заради влиянието на Водолея е подвластна на крехко здраве. Често се преуморява, надценява своите физически възможности, не си доспива. Всичко това води до неврози и психически неразположения. Склонна е на крайности в живота – от пълна диета до преяждане, от пълна почивка до крайна преумора. Нейните здравословни проблеми може да се проявят изведнъж. Най-често започват с хронично безсъние.

Слабите места по тялото й са ставите и сухожилията, които са лесно чупливи и разтягащи се, затова тялото й не бива да е пълно или прекалено слабо, особено при крехката й костна система. Възможно е нарушение на нормалното кръвоснабдяване, проблеми с храносмилателния тракт, инфекциозни заболявания. Понякога може да й се случват странни неща, водещи до необичайни болести, които са трудни за диагностициране и лечение, но в никакъв случай не са повод да се подлага на оперативна намеса. Ясно е, че е невъзможно да отстрани от тялото си всички потенциални възможности за здравословни проблеми. Болестите, при това в изобилно множество, дремят във всяко човешко тяло и често пъти само от нас зависи дали ще се събудят и дали ще пренесем някоя от тях в наше следващо прераждане.

Опозиция Уран – Хирон

Тази опозиция се изразява като опит Анджелина Джоли да налага мнението си, ако е необходимо, и с подмолни действия. Все пак нека не забравя, че разпадът на отношенията в живота й може да е неочакван и необратим.

Лечими болести – влияние на Телец

Заради влиянието на Телеца е заредена с невероятна жизненост и издръжливост. Отредено й е да доживее до дълбоки старини без особени здравословни проблеми. За съжаление дълбоко в нея е вкоренен страхът от болести и е склонна да си внушава най-лошото, както и да залита в крайности. Не може да прецени кога и къде да спре. Не обича да спортува, да се подлага на диета, на физическо напрежение, на каквито и да било ограничения. Ако се разболее, й е необходимо продължително време, за да се възстанови. При това повечето болести при нея са заради прекалената й мнителност и липса на сила на Духа.
Сигурна съм, че казаното дотук заради влиянието на Телеца дава отговор защо се е решила на операцията за мастектомия.

Очаквайте продължение...